Alvaro Morata az Arsenal elleni Premier League-szezonnyitó óta gólképtelen, s rossz sorozata Szalonikiben sem tört meg, ahol csütörtök este Európa-liga mérkőzést játszott csapatával, a Chelsea-vel.

A spanyol támadó 81 percen át szenvedett a pályán, hétszer próbálkozott kapura lövéssel – eredmény nélkül, pedig komoly helyzetei is voltak. Maurizio Sarri edző ekkor úgy döntött, inkább lecseréli. Az angol lapok felkapták azt a néhány másodpercet, ahogy elhagyta a pályát.

Sarri elébe ment, hogy megköszönje a játékot, s a csatár ugyan lepacsizott vele, nem lassított, ahogy elhaladt mellette, vállal meg is taszította, az arcára kiült a szomorúság.

“Alvarónak egy, két, három góllal vissza kellene szereznie az önbizalmát. Én ezt nem tudom megtenni helyette. Ezen a meccsen is volt 3-4 helyzete, de nem volt szerencséje. Remélem tudok majd neki segíteni, de az önbizalomhiányt csak a gólok orvosolhatják”

– nyilatkozta edzője az összecsapás után.

Morata tavaly nyáron azért hagyta el a Real Madridot, mert Karim Benzema cseréjeként ücsörgött a kispadon. A sikeres szezonkezdetről fent írtunk, de azóta nem tud a kapuba találni a játékos. A rossz formája miatt Sarri sem erőlteti túlságosan a játékát, eddig egyszer játszott végig mérkőzést.

A Chelsea, amely legközelebb a Vidit látja vendégül az EL-ben, végül 1-0-ra győzött a PAOK ellen. A többi Európa Liga-összecsapásról is írtunk, ezekről itt olvashatsz. A fehérváriak tegnap esti 2-0-s vereségéről a BATE ellen, s a meccs utáni edzői nyilatkozatról itt írtunk.