Mint ismert, múlt hét csütörtök helyett pénteken játszották le a Salzburg–Eintracht Frankfurt Európa Liga- mérkőzést. A legjobb 16 közé jutásról döntő párharc visszavágóját azért kellett elhalasztani, mert a meteorológiai szolgálat a várható orkán erejű, 120 km/órás szél miatt riasztást adott ki Salzburg térségére.

Az európai szövetség, a két klub, a helyi hatóságok és a salzburgi rendőrség képviselői válságértekezletet tartottak, és közösen döntöttek a meccs elnapolásáról, mert úgy vélték, hogy nem garantálható a 29 ezer néző biztonsága. A péntekre halasztott találkozón végül 2-2-es döntetlen született, amivel a németek jutottak tovább összesítésben 6-3-mal a Szoboszlai Dominik fémjelezte osztrákok ellen.

A magyar játékost is foglalkoztató csapatnak azonban nem a kiesés volt az egyetlen gondja, a hessenschau.de híre szerint ugyanis

a frankfurti szurkolók között egy koronavírusos, 30 éves férfi is jelen volt, aki még a mérkőzés előtti héten az olaszországi Bergamóban fertőződött meg.

A lap arról is ír, hogy a 30 éves férfi két napot töltött Salzburgban, ahol két különböző szállodában is lakott, aminek következtében mindkét szálloda teljes személyzetét – összesen 18 főt -, valamint a szurkolót is karantén alá helyezték. A hessenschau.de megjegyzi, minimális az esélye annak, hogy a frankfurti drukker a 90 perc alatt megfertőzte volna valamelyik szurkolótársát.