Zalgiris Vilnius-Budapest Honvéd 1-1, összesítésben 2-4 (Antal 18., ill. 62. Kamber)

Felejthető első félidőt hozott a Zalgiris Vilnius és a Budapest Honvéd EL-selejtező 1. körének visszavágója a litván LFF Stadionban. Noha a házigazdák léptek fel támadólag, mégis az első helyzet a Honvédhoz fűződik: a nyáron szerződtetett Amadou Moutari tette tovább estében a labdát David N’Gog-nak, aki 14 méterről mellé tüzelt. A folytatásban a litvánok uralták a mérkőzést, és a középpályát, aminek eredményeképpen az egyetlen ziccerüket értékesíteni tudták a 18. percben: egy kontratámadás után Tomislav Kis ívelt jobb oldalról Liviu Antal felé, aki kapásból Lefkovits Robi kapujába passzolt (1-0).

A vezetőgól után a hazaiak lendületben maradtak, sorra dolgozták ki a kisebb-nagyobb helyzeteket, de a kispestiek elkerülték az újabb találatot, így 1-0-s litván vezetéssel mentek pihenni a felek.

Fordulás után a litvánok ott folytatták, ahol abbahagyták. Az 50. és az 57. percben majdnem megszerezték a továbbjutást érő második góljukat. Előbb Kis rúgta bele a labdát Lefkovitsba, majd a kispesti kapus mentett hatalmasat Baravykas beadása után. A Honvéd a hazaiak rohamok után kritikus pillanatban egyenlíteni tudott: a 62. percben Kukoc sokadik beadása után Kamber fejelte le a labdát, amit Berkovec bevédett (1-1).

És bár a hátralévő szűk fél órában Lefkovits tartotta meccsben a Honvédot, amely gólt nem szerzett, mégis összesítésben 4-2-vel továbbment az EL-selejtező második körébe, ahol a román Universitatea Craiova lesz az ellenfele jövőhéten.

Zalgiris Vilnius: Berkovec – Mikoliunas, Bolha, Tomic (Vareika 66.), Slijngard – Perez, Vorobjovas – Baravykas (Simkus 89.), Kis, Morer – Antal

Budapest Honvéd: Levkovits – Batik, Kamber, Lovric – Kálnoki-Kis (Uzoma 57.), Gazdag, Kesztyűs (Hegedűs 78.), Banó-Szabó, Kukoc – N’Gog, Moutari (Kulach 70.)