RB Leipzig – Marseille 1-0

A meccs elején Mitroglou perdítésénél mentett szépen Gulácsi Péter, majd a 42. percben könnyen előnybe kerülhetett volna a Marseille: Sarr félfordulatos mozdulattal a felső lécet találta el, a magyar kapus már verve volt, de a labda kifelé pattant. A Marseille előtt adódott egy újabb – kisebb – helyzet is a 45. percben, miután Ocampos lőtt éles szögből, azonban a Lipcse magyar kapusa védte a nyolc méterről eleresztett, nem túl jól helyezett lövést. Úgy is tűnt, hogy 0-0 lesz a félidő, amikor Forsberg indította Timo Wernert, aki kicselezte Kamarát és a rövid sarokba lőtt Pelé lába között, amivel kialakult az 1-0-s lipcsei győzelem.

Gólszerző: Werner 45+1.

Arsenal – CSZKA Moszkva 4-1

Egy sakk-mattra kijátszott akció végén Ramsey már a 9. percben megszerezte a vezetést az Arsenalnak. Alig hat perc elteltével az oroszok egyenlíteni tudtak Golovin mesterien elvégzett szabadrúgása után. A 23. percben Özil esett el a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Lacazette vágta be a jobb sarokba, majd a 28. percben Ramsey csodagóljával már hárommal mentek az angolok, míg a 4-1-es végeredményt Lacazette alakította ki.

Gólszerzők: Ramsey 9., 28., Lacazette 23. – büntetőből, 35., ill. Golovin 15.

Atlético Madrid – Sporting 2-0

Mindössze huszonkét másodperc után hátrányba került a Sporting az Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén. A középkezdés után a portugálok addig ügyetlenkedtek, míg hibát nem vétettek a saját térfelükön, amire a legjobban Diego Costa eszmélt, majd kiugratta Kokét, aki a kapus mellett higgadtan a hálóba gurította a labdát. A 2-0-s végeredményt Griezmann állította be.

Gólszerzők: Koke 1., Griezmann 40.

Lazio – Salzburg 4-2

Gólgazdag mérkőzést játszott egymással a Lazio és a Salzburg. A vezetést az olaszok szerezték meg Lulic góljával, majd Berisha büntetőből volt eredményes az első félidőben. A fordulás után nem sokkal Parolo találatával a Lazio vezetett, amire a 70. percben csereként beálló Minamino válaszolt. Végül a hajrában két perc alatt Anderson és Immobile eldöntötte a mérkőzés kimenetelét, és nyert a Lazio 4-2-re.

Gólszerzők: Lulic 8., Parolo 49., Felipe Anderson 74., Immobile 76., ill. Berisha 30. – büntetőből, Minamino 71.