Európa Liga, elődöntő, Düsseldorf

Inter–Sahtar Donyeck 5-0 (L. Martínez 19., 74., D’Ambrosio 64., Lukaku 78., 84.)

Hétfő este az ukrán Sahtar Donyeck és az olasz Internazionale nézett farkasszemet egymással az Európa Liga-elődöntőben, Düsseldorfban.

A találkozó elején csak az “ismerkedési szakaszban” jártak a felek, az első nagyobb lehetőségből azonban a 19. percben máris gól született: Barella jobb oldali beadása után Lautaro Martínez megelőzte védőjét és 11 méterről a jobb alsóba fejelt.

A 28. percben könnyedén megduplázhatta volna előnyét az olasz csapat, de Young beadása után Lukaku fejese és Lautaro közeli próbálkozása is kimaradt, de Barella is közel járt a gólhoz nyolc minutummal később, ekkor azonban Pjatov résen volt és a léc alól mentett. A szünet előtt még azért a Sahtar is jelezte, hogy a pályán van és Antonio 20 méterről veszélyeztetett, újabb gól viszont nem esett.

A második játékrészben is az Inter kezdett sokkal jobban, Martínez és Lukaku is kis híján gólt szerzett az első negyedórában, ez pedig végül D’Ambrosiónak jött össze a 64. percben, amikor is Brozovic szögletét követően 6 méterről a bal sarokba fejelt.

Ez pedig láthatóan megtörte az ukránokat, ezt pedig könyörtelenül kihasználta az Inter és a hátralévő időben gólparádét rendezett. A 74. percben Lautaro Martínez megszerezte második találatát egy remekül helyezett lapos lövés után, majd a hajrában is remek fizikai állapotban lévő Lukaku hat perc alatt kétszer mattolta Pjatovot, így eldőlt, hogy az Inter találkozik a Sevillával a pénteki döntőben, Kölnben.

Martínez 3-0

Lukaku 4-0

Lukaku 5-0