Mint ismert, a Ferencváros az Európa Liga H-csoportjának harmadik helyezését érte el ősszel, ráadásul egészen az utolsó fordulóig reális esélye volt a továbbjutásra. A csoportkörben hat mérkőzése során a csapat egyik legkiemelkedőbb teljesítményét a magyar válogatott kapus, Dibusz Dénes nyújtotta.

A Fradi hivatalos oldala azt írja, hogy

az UEFA FedEx Performance Zone statisztikái szerint Dibusz bekerült posztján a legjobb 10 közé, egész pontosan a 9. helyezést érte el a pályára lépő 82 kapus között.

A listán a Mönchengladbach svájci hálóőre, Yann Sommer végzett az élen 3.588 ponttal, felfért még a dobogó alsó fokára az Espanyol BL-győztes játékosa, Diego López 2.985 ponttal, míg Dibusz 2.407 egységgel zárt a hat mérkőzést.

A honlap kiemeli, külön érdekességnek számít, hogy Dibusz összesen 20 védést mutatott be a csoportkörös összecsapásokon, ebben a mutatóban még Sommer 16 hárítását is felülmúlta. A fradi.hu azt is megemlíti, hogy a magyar játékos produkciójával olyan kapusokat utasított maga mögé a listán, mint az Arsenal német válogatottja, Bernd Leno, vagy a Manchester United világbajnoki ezüstérmese, Sergio Romero, vagy például a Wolverhampton Európa-bajnoka, Rui Patrício.