Nem kezdődött jól a mérkőzés az Arsenal számára, a 10. percben Lorent Koscielny, a vendégek francia rutinos középső védője egy rossz mozdulat után súlyos sérülést szenvedett, hordágyon vitték le, így természetesen nem tudta folytatni a játékot, de a vb-szereplése is veszélybe került.  A spanyolok irányították a játékot, de úgy tűnt, 0-0-val mehetnek szünetre a csapatok, Diego Costa azonban a ráadásban egy védővel a nyakán 8 méterről lőtt a léc alá.

A második játékrészben is a hazaiak játszottak fölényben, de több gól nem esett, így az Atlético jutott a döntőbe. Arsene Wengernek pedig ez volt az utolsó nemzetközi meccse az Arsenal kispadján.

Atlético Madrid – Arsenal 1-0 (Diego Costa 45.), továbbjutott az Atlético 2-1-el

A másik elődöntőben a Salzburg a második félidő elején gyorsan eltüntette a Marseilleben összeszedett hátrányt. Előbb egy szépségdíjas gólt szereztek az osztrákok, majd pedig egy ritkán látható öngóllal növelték előnyüket. A hosszabbításban egy jogtalanul megítélt szögletet követően Rolando passzolt 10 méterről a kapuba és ezzel a döntőbe juttatta a franciákat.

Az Atlético Madrid – Marseille döntőt május 16-án rendezik Lyonban.

Salzburg – Marseille 2-1 (Haidara 53., Sarr – öngól 65., ill. Rolando 116.), továbbjutott a Marseille 3-2-vel