A Ferencváros csütörtök este hazai pályán annak tudatában lépett pályára 18 567 néző előtt a Suduva ellen, hogy ha legyőzi a litván bajnokot, az EL-főtáblájára kerül.

A kezdősípszó előtt a Ferencváros-szurkolók a “Feladni soha!” felirattal ellátott óriásmolinóval adták ki a jelszót a csütörtök esti találkozóra, miután a drukkerek zöld-fehérbe öltöztették Rockyt a filmtörténet egyik legnagyobb harcosát.

A mérkőzést hatalmas érdeklődés előzte meg, és bár sokan tartottak attól, hogy a Suduva beáll védekezni, nem így lett. Sőt, a találkozó előtt esélytelenebbnek tartott litván csapat a 11. percben megszerezte a vezetést: Heister és Dvali passzolgatott hátul és a kettejük összjátékába hiba csúszott, hiszen a grúz védő Verbickashoz továbbította a labdát, aki habozás nélkül a bal alsóba lőtt (0-1).

A helyszínen uralkodó feszült légkör hatására a vezető gól hidegzuhanyként érte a Fradit, amely percekig nem találta a fogást az ellenfelén, a vendégek több veszélyes helyzetet kidolgoztak, ám a zöld-fehérek szerencséjére nem született meg a második litván gól.

A 36. percben Zubkov passzolt Bolihoz, akit a tizenhatos előterében elkaszált a litván kapus, Kardum – a játékvezető sárga lapot mutatott fel neki és a tizenegyespontra mutatott, a kispad mellett hevesen reklamáló Lipcsei Gábort pedig  elküldte. A kisebb közjáték után Varga állt labda mögé, aki higgadtan értékesítette a büntetőt (1-1). Az egyenlítés után alaposan megemberelte magát a Fradi, és a félidő hosszabbításában átvette a vezetést: Zubkov jobb oldali beadását Boli a védőjét megelőzve a lőtte a kapu túlsó alsó sarkába (2-1).

Egyértelmű “parancs” volt – Fotó: www.csakfoci.hu

Fordulás után a lélektanilag jókor szerzett gól a Fradinak kedvezett és kétgólosra is növelhette volna az előnyét a 63. percben, ha Zubkov csavarása nem csattan a jobb felső kapufán. Egy perccel később a litvánok szinte a semmiből egyenlítettek: Svrljuga jobb oldali beadása után Blazicot megelőzte Topcagic, aki két méterről a rövid sarokba lőtt (2-2).

Az egyenlítés után három perccel a Fradi átvette a vezetést: Sigér passza után Tokmac a jobb alsóba helyezett (3-2). A folytatásban mindkét oldalon cserékkel frissítettek az edzők, és a hazaiak végleg le is zárhatták volna a mérkőzést, hiszen előbb Boli lőtt ziccerben a kapusba, majd Isael a vendégek hálóőrét találta el kiszorított helyzetben, Tokmac próbálkozását pedig lábbal hárította a sokadik bravúrját bemutató Kardum.

A mérkőzés lefújásához közeledve a Ferencváros sorra dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket és végül a kegyelemdöfést a 92. percben vitte be, mivel a Zubkovval elkövetett szabálytalanság után büntetőhöz jutott a Fradi, amit Szignyevics értékesített (4-2).

Hatgólos meccsen jutott főtáblára a Fradi!

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. augusztus 29., csütörtök

Ferencváros – Suduva 4-2

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér (Ihnatenko 71.), Haratin – Zubkov, Tokmac, Varga (Isael 68.) – Boli (Szignyevics 80.)

Suduva: Kardum – Svrljuga, Kerla, Jankauskas, Hladik, Zivanovic – Verbickas (Jankauskas 71.), Cadjenovic, Matulevcius (Vezevicius 88.) – Topcagic, Tadic (Golubickas 46.)

Gólszerzők: Varga 36. – 11-esből, Boli 46., Tokmac 66., Szignyevics 92. – 11-esből ill. Verbickas 11., Topcagic 64.

EL: Ferencváros-Suduva 4-2 – közvetítés