19:00, Zalgiris – Budapest Honvéd

Joao Martins (Zalgiris): – A legfontosabb dolog, amin változtatnunk kell, az az eredmény. Láttam az első meccset, ahol a Zalgiris jobban játszott, és több lehetősége volt, de nem nyert. Az ellenfél legyőzött, ezért tisztelet jár nekik, de hiszünk benne, hogy lesznek lehetőségeink most is. Ez a második felvonás, most megváltoztathatjuk a párharc végkimenetelét. Értjük, hogy náluk az előny, és ők mehetnek magabiztosabban a találkozóra, de meg fogjuk tenni, amit meg kell, és a szurkolóink is nagyon fontos segítséget nyújthatnak. Együtt különleges dolgokat művelhetünk. (fkzalgiris.lt)

Giuseppe Sannino (Budapest Honvéd):A továbbjutásért érkeztünk Vilniusba. Az első mérkőzésen két hasonló tudású csapat játszott, s bár mi nyertünk, a visszavágón még nagyobb koncentrációra lesz szükség. Szomorú vagyok, hogy Mohamed Mezghrani után Kovács Nikolasz is megsérült, csütörtökön majd kiderül, hogy ki játszik a helyükön, de bárki is lép pályára, mind a tizenegy játékos készen áll majd a mérkőzésre, s arra, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. (honvedfc.hu)

20:00, Kukesi – DVSC

Ernest Gjoka (Kukesi): – Nagyon dühösek vagyunk azok után, amit az odavágón mutattunk. Nagyon jó meccset játszottunk, és egyike vagyunk azon kevés albán csapatnak, amelyik sok helyzetet tud kidolgozni a nemzetközi színtéren is. A futball könyörtelen játék, ha nem szerzel gólt, akkor kapni fogsz, ahogy ez velünk is megtörtént. Mindazonáltal tanultunk a hibáinkból, ismerjük az ellenfelet, úgyhogy egyszerre kell nagyon agresszívnak, és nagyon óvatosnak lennünk. Nagyon szeretnénk gólokat lőni és teljesíteni a tervünket, de nagyon kell majd figyelnünk az ellenfélre, mert jó képességekkel rendelkeznek. Vesztenivalónk nincs, de nyerni szeretnénk, ha másért nem, az önbizalomért, és a becsületért. (panorama.com.al)

Herczeg András (DVSC): – Nehéz mérkőzésre számítok. Nálunk van az előny, de egyáltalán nem érezzük úgy, hogy nagyon nagy biztonságban lennénk, és hátradőlhetnénk. A Kukesi csapata egy nagyon jó gárda, nagyon jó labdarúgóik vannak, és csapatként is jól funkcionálnak. Debrecenben is tudtak nehéz pillanatokat okozni, holnap is erre számítok. Van, amikor elhatározza az ember, hogy támadni szeretne, de ez nem sikerül, mert az ellenfél nyomás alá helyezi. Van, hogy a cél az, hogy stabil legyen a játék, de mégis van lehetőség több támadásra. Majd meglátjuk, hogy mit hoz a mérkőzés. (dvsc.hu)

20:00, MOL Fehérvár FC – Zeta

Marko Nikolic (MOL Fehérvár FC):Az első találkozón Podgoricában jó eredményt értünk el a Zeta ellen. A párharc előtt is esélyesnek számítottunk, most ez hatványozottan igaz, azonban a csütörtök esti meccset nem szabad félvállról vennünk, igazi profiként kell hozzáállnunk. Ellenfelünk valószínűleg büszkeségből is meg akarja mutatni, hogy jobbak, mint amit az első meccsen láthattunk tőlük. Van néhány ügyes labdarúgójuk, akik szintén bizonyítani akarnak majd. Kettős győzelemmel szeretnénk továbbjutni. (molfehervarfc.hu)

Dejan Roganovic (Zeta): – Más edző számára talán kellemetlen lenne a visszavágó, de nekünk a tapasztalatszerzés az első. Az 5-1-es első meccs után nem igazán volt szükség elemzésekre vagy különösebb motivációs beszédekre. Már a párharc előtt is tisztában volt mindenki azzal, hogy a Vidi költségvetése jelentősen magasabb, keretükben nemzetközileg nagyobb rutinnal rendelkező játékosok vannak. Éppen ezért nem is tekintettem kudarcként a hazai találkozóra és a jövőben sem lesznek ilyen elvárásaink. Szem előtt tartjuk, hogy a Zeta sokkal kisebb csapat. (molfehervarfc.hu)