10 250 néző előtt, remek hangulatban fogadta a DVSC az albán Kukesi együttesét Európa Liga-selejtezők első fordulójában, a Loki kezdőcsapatában ott volt a nyáron igazolt támadó, Trujic is.

A 7. percben Musolli 25 méteres lövése szállt el a debreceni kapu felett, válaszként Trujic próbálkozott az albánok tizenhatosán belülről, de a védők beleléptek a lövésébe. A 12. minutumban Rama szép cselekkel tört be a Loki kapujának előterébe, Nagy Sándor azonban jó ütemben lépett ki és tisztázott, majd a 25.-ben Ethemi lőtt 13 méterről, a labda a bal oldali kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A játékrész ráadásában az albánok labdát vesztettek, Ferenczi pedig 13 méterről, jó helyzetből lőhetett, de nem találta el a kaput.

Jól kezdte a második félidőt a Loki: Herczeg András az 51. percben pályára küldte a nyáron igazolt Garbát, aki három perc múlva góllal bizonyította edzője döntését: debreceni kisszöglet után Varga lőtte a kapu elé a labdát, ott Garba ért bele, a kapus kezéről pedig a hálóba csorgott a labda (1-0).

A hazaiak vezető gólja után főleg vendég sárga lapok jöttek, aztán a 74. percben Rana lövésébe Szatmári ért bele, Nagy Sándor visszavetődve védte az irányt változtatott labdát.

A hajrá közeledtével aztán ismét magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a DVSC: a 77. minutumban Garba indította Trujicot a bal oldalon, a szerb játékos pontosan adott középre, az érkező Varga Kevin pedig közelről a kapuba lőtt (2-0), hat percre rá pedig Szécsi játszotta tovább a labdát Varga Kevinnek, aki 19 méterről a bal alsóba lőtt (3-0).

A Debrecen így magabiztos előnyt szerzett az egy hét múlva esedékes albániai visszavágóra, és szép győzelemmel köszöntötte a 63. születésnapját ma ünneplő vezetőedzőjét, Herczeg Andrást.

DVSC – Kukesi 3-0

Gólszerzők: Garba (54.), Varga K. (77., 83.)