A Ferencváros aktívan kezdett, Varga lovloerezhetett volna vezetést, ám kőkemény lövése után a kapufáról kifelé jött a labda. Támadásban maradtak a hazaiak, és ez vezetést is ért a 11. percben: Moutari beadását Varga pörgette a hálóba (1-0). Érezhető volt, hogy jobb csapat a magyar, csak remélhető volt, hogy a Ferencváros érvényre is juttatja mindezt. A folytatásra azonban kissé leült a hazai csapat, így nem született újabb gól.

A második játékrész elejét megnyomták a zöld-fehérek, jöhetett volna az újabb találat: Moutari azonban közelről mellé fejelt, Varga szabadrúgásánál pedig a kapus ütötte kapufára a labdát. 20 perccel a vége előtt aztán jött a megnyugtató második gól: a csereként beállt Bőle gólpasszal debütált, miután szépen ment le az alapvonalig, visszatett labdáját Varga 4 méterről lőtte a hálóba (2-0). A folytatásban volt még egy veszélyes lett lövés, amelyet Dibusz védett, míg Otigbának sérülés miatt kellett elhagynia a pályát. Az állás már nem változott, az FTC megnyugtató előnnyel utazhat a visszavágóra.
Ferencváros-Jelgava 2-0 (Varga R., 11., 69.) élő közvetítés és videók itt

88 percig remekelt a Vasas

A mérkőzés elején egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni, majd a 16. percben a Beitar előtt adódott az első helyzet, de Sabo 11 méterről mellé lőtt. A 19. percben a hazaiak megszerezték a vezetést: Nagy szépen védett egy kemény lövést, a labda azonban Paulino elé került, aki közelről nem hibázott.

A gól egy kicsit megfogta a magyar csapatot, de átvészeltük a 10 perces rohamot. A 36. percben aztán jött az egyenlítés: Hangya adott középre, Pavlov pedig hat méterről a kapuba fejelt. Közvetlenül a szünet előtt Szivacski ívelését követően ismét Pavlov érkezett és 10 méterről a felső léc érintésével megszerezte a vezetést a Vasasnak, gyönyörű tálalat volt.

Beitar-Vasas 4-3

Beitar-Vasas 4-3, Fotó: www.vasasfc.hu

A második félidő elején Claudemir 23 méteres szabadrúgása a lécen csattant, majd nem sokkal később Kulcsár lépett ki és 12 méterről nem hibázott. A hajrában a csereként beállt Király remek passza után Ádám került ziccerbe, de a kapus védett. A végén aztán hihetetlen módon a Beitar háromszor is betalált és végül megnyerte a meccset. A visszavágót július 6-án rendezik a Szusza stadionban.

Beitar – Vasas 4-3 (Paulino 19., Benayoun 88., Vered 91., Sabo 92., ill. Pavlov 36., 44., Kulcsár 51.) – élő közvetítés és videók itt