Csütörtökön este honlapunkon is beszámoltunk az Európa Liga-nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcok visszavágóiról.

Az egyik legnagyobb meglepetést az Olympiakosz okozta, amely az Arsenal otthonában vívta ki a továbbjutást a kétszer tizenöt perces hosszabbítást követően, ám ehhez a végén jókora szerencse is kellett. A londoniak támadója, Pierre-Emerick Aubameyang ugyanis a 123. percben elképesztő helyzetet hagyott ki hét méterről, amennyiben pedig belövi  az ajtó-ablak ziccerét, úgy az Arsenal örülhetett volna.

Aubameyang helyzete

A Wolverhampton támadója, Pedro Neto talán még nagyobb lehetőséget puskázott el az Espanyol otthonában, a portugál játékos ugyanis már megcsinálta a nehezét, ám üres kapura végül nem sikerült betalálnia.

Az Inter a koronavírus miatt zárt kapus meccsen fogadta a Ferencváros csoportkörbeli ellenfelét, a bolgár Ludogorecet, amelyet végül 2-1-re, összesítésben pedig 4-1-re győzött le. Az olaszok győztes találatát Romelu Lukaku szerezte, aki a földön fekve fejelte a hálóba a kipattanót.

Lukaku fejese

Szintén az érdekesebb találatok közé tartozik a Köbenhavn első találata a Celtic otthonában. A skót védők nem igazán álltak a helyzet magaslatán, szinte mindent elkövettek, hogy a dán együttes betaláljon, ugyanis két alkalommal is hatalmasat hibáztak a gól előtt.

Santos találata