Csütörtök este eldőlt, hogy a három NB I-es csapatból kettő folytatja szereplését az Európa Liga-selejtező második körében, miután a Budapest Honvéd a finn Inter Turkut, míg a MOL Fehérvár FC az ír Bohemian FC-t ejtette ki, a Puskás Akadémia pedig vereséget szenvedett a svéd Hammarybtól.

Az Európai Labdarúgó Szövetség hétfőn 13:00-kor, a svájci Nyonban tartja a 2. selejtezőkör sorsolását, egy nappal később, kedden pedig az 3. selejtezőkör sorsolására is sor kerül.

A Vidi klubhonlapja kiemeli, hogy az UEFA a sorsolást megelőző napon, azaz vasárnap szűkíti a lehetséges ellenfelek listáját, így a sorsolás napján már csak erről a listáról kaphatnak ellenfelet a magyar csapatok.

Az UEFA a sorsolás előtt figyelembe veszi az egyes országok járványügyi helyzetét, a korábbiaktól eltérő elv alapján fogja a szűkítést megtenni és a párosítások kialakulását követően 24 óra áll majd a pályaválasztó csapat rendelkezésére, hogy véglegesítse a mérkőzés helyszínét és időpontját.

Az EL 2. selejtezőkörének sorsolásán 94 csapat vesz részt. Ebből 20 csapat az úgynevezett bajnoki ágról került ide, őket egymással sorsolják majd össze, a nem bajnoki ágról 74 csapat került a 2. selejtezőkör sorsolására, közülük 37 csapat kiemelt lesz, 37 együttes pedig nem kiemelt.

Az már eldőlt, hogy a MOL Fehérvár FC kiemeltként, míg a Budapest Honvéd nem kiemeltként várja a második körös ellenfelét, így például a Vidi nem kerülhet össze a most csatlakozó Tottenhammel, vagy éppen az AC Milannal, ám a kispestiekkel akár ez is előfordulhat.

Az EL 2. selejtezőkörének mérkőzéseit szeptember 17-én rendezik meg.

Az alábbi 27 csapat csatlakozik az 1. forduló továbbjutóihoz:

Tottenham, AC Milan, Basel, Köbenhavn, Glasgow Rangers, BATE, Galatasaray, Standard Liege, Wolfsburg, Granada CF, Reims, Rio Ave, Dinamo Moszkva, Liberec, Jablonec, Osijek, Hajduk Split, OFI Kréta, Willem II, Kolosz Kovalivka, Hartberg, Anorthoszisz, Arisz, Vojvodina, IFK Göteborg, Viking Stavanger, Kaiszar

A kiemelt (bal oldalon) és a nem kiemelt (jobb oldalon) csapatok listája

Fotó: www.kassiesa.net