A találkozó nem a legnagyobb iramban kezdődött. A felek az első negyedórában egymást gyűrték, a kapuk nem forogtak veszélyben. Aztán a 16. percben szinte a semmiből vezetést szerzett a Betis: Laidouni labdavesztése után Pedri ment el a jobb oldalon, beadását követően Fekir három védő szorításában a rövidre bezúdította a labdát.

A 28. percben Dibusznak kellett nyújtózkodnia Fekir lövésénél, a világbajnok francia támadó Blazic hibája után kínálta meg a magyar válogatott kapust. Innentől kezdve a magyar bajnok felbátorodott, a Mmaee-fivérek tesztelték Rui Silvát, de nem tudtak túljárni az eszén. Nem úgy Uzuni, aki a vendégek védelmi hibáját kihasználva a félmagasan a bal alsóba tekert.

Fordulás után ahelyett, hogy Betis-rohamokat látott volna a helyszínre kilátogató 16 759 néző, egy kis időre fölénybe került a hazai csapat, és ez helyzetekben is megmutatkozott: Civic szabadrúgásából S. Mmaee fejelt fölé, majd a csereként beállt Tokmacot szerelték ígéretes helyzetben. A 76. percben pedig újra betaláltak az andalúzok: Fekir bal oldali szöglete a középen menteni igyekvő Wingo testéről a saját kapujába pattant a labda.

A folytatásban már nem tudott újítani a Fradi, amely becsülettel ment előre az egyenlítés érdekében. S. Mmaee fejesével közel járt hozzá, végül a 95. percben Tello minden kérdést eldöntött, így a Betis 3-1-re nyert az Európa Liga csoportkörének 2. fordulójában. A kvartett másik mérkőzésén a Leverkusen idegenben 4-0-ra legyőzte a skót Celticet.

Európa Liga-csoportkör, 2. forduló – Groupama Aréna

Ferencváros-Real Betis 1-3 (Uzuni 44., ill. Fekir 17., Wingo 76. – öngól, Tello 95.)

A meccs minden fontos pillanata itt!

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Botka (Zubkov 81.), Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Zachariassen (Tokmac 61.), Laidouni (Loncar 89.) – R. Mmaee, Uzuni

Real Betis: Rui Silva – Montoya, Pezzella, Bartra, Álex Moreno – Akouokou (Rodríguez 57.), Guardado – Rodri (González 81.), Fekir, Joaquín (Tello 57.) – Borja Iglesias (Willian José 57.)

A csoport állása: 1. Bayer Leverkusen 6 pont (6-1), 2. Real Betis 6 (7-4), 3. FERENCVÁROS 0 (2-5), 4. Celtic Glasgow 0 (3-8)

Stöger kijavítaná az apró hibákat: “Remélhetőleg magasra tesszük a lécet, és tudunk majd nyerni” – részletes értékelés