MOL-Fehérvár – Vaduz 1-0 (Stopira 5.)

Beszámoló és videó itt!

Marko Nikolic (MOL Fehérvár FC):Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Azt sajnálom, hogy a második gólt nem sikerült megszereznünk, hiszen három-négy nagy lehetőségünk is volt, ugyanakkor az pozitívum, hogy ellenfelünknek is csak egy nagyobb helyzete volt a jobb oldalról. Az európai mérkőzéseken nagyon fontos az, hogy ne adjunk olcsó gólokat az ellenfélnek a hazai találkozókon. Nehéz mérkőzésre számítottunk és az is lett, a Vaduztól azt a sajátságos játékstílust láttuk, amely a meccs előtt is szóba került.

A továbbjutási esélyeink javultak, de így is azt mondanám, hogy 51-49 százalék az arány mi a javunkra.

Kétségtelen, hogy gólt, gólokat kell szereznünk Vaduzban, célunk pedig természetesen a továbbjutás a következő körbe. (molfehervarfc.hu)


Torino – DVSC 3-0 ( Belotti 19. – 11-esből, Ansaldi 42., Zaza 93.)

Beszámoló és videó itt!

Herczeg András (DVSC):Gratulálok a Torinónak, igazolták, hogy jó csapatuk van, megérdemelten nyertek. Nekünk is voltak olyan támadásaink – főleg a második félidőben -, amelyekből eredményesek lehettünk volna, de szerettünk volna többet támadni. A 11-es és a második találat is elkerülhető lett volna. A csapat nagy lelkesedéssel játszott, néha éreztem csak kisebb megilletődöttséget, iletve néha lehettünk volna higgadtabbak. (dvsc.hu)


Honvéd – Univ.Craiova 0-0

Beszámoló itt!

Giuseppe Sannino (Bp. Honvéd):Elégedett vagyok a mérkőzésen nyújtott teljesítményünkkel, egy erős csapat ellen játszhattunk, amely más célokkal vágott neki ennek a sorozatnak, mint mi. Örülök, hogy nem kaptunk gólt, hiszen így bármi előfordulhat majd a visszavágón. Minden játékosommal elégedett vagyok, jó mérkőzést játszottunk a Craiovával. Igazi csapatként játszottunk, sokat dolgoztunk és kevés esélyt adtunk az ellenfélnek. Majd leszek keményebb, kritikusabb is a játékosokkal, amikor már elérjük a megfelelő erőállapotot. Nem szeretek egyenként kiemelni senkit, de ma különösen elégedett voltam Bánó-Szabóval és Cipffel, akik az akadémiánkon nevelkedtek, és Kesztyűssel, aki pedig csak pár napja van a csapattal. Most ugyanannyi esélyünk van továbbjutni, mint a Craiovának, bár tudjuk, hogy vagy 40 ezer ember ott lesz majd a visszavágón. De a csapatunk készen áll arra, hogy történelmet írjon, és továbbjusson. Mindig azzal jönnek, hogy hányat lőtt az ellenfél? De hányszor találták el a kaput…? Az nem számít annyira, ha mellé megy a lövés, vagy valaki az égből lerúgja a madarakat… a labdarúgást gólra játsszák, csak az eredmény számít (honvedfc.hu)