Rosszul sikerült a Crvena Zvezda EL-csoportmeccse a dán Midtjylland ellen, hiszen a belgrádiak 1-0-s hazai vereségükkel elrontották az esélyét annak, hogy máris továbbjussanak az F-csoportból. Ennél is rosszabbul járhatnak azonban a lefújást követően történtek miatt.

Miután a találkozót vezető Bognár Tamás lefújta a mérkőzést, a csapatok és a magyar játékvezetői team a játékoskijáró felé indult, ám a Rajko Mitic Stadion északi lelátójáról ekkor megpróbálták megdobni Bognárt, aki a drukkerek szerint hozzájárult csapatuk vereségéhez szerintük vitatható ítéleteivel – írja a Mozzartsport. Bognár két piros lapot is kiosztott a hazaiaknak, Degenek a 12., Gobeljic a 94. percben jutott a kiállítás sorsára.

A lelátóról mindenféle tárgyak repültek a pályáról lefelé igyekvő magyar bírók felé, Kóbor Péter asszisztens-játékvezetőt el is találták, de szerencsére nem szenvedett komolyabb sérülést a lap szerint. Ennél sokkal rosszabbul járt a Crvena Zvezda olasz másodedzője, Federico Panoncini, akit úgy találtak el, hogy a szakember koponyatörést szenvedett és mentőhelikopterrel kórházba is kellett szállítani.

Dejan Stankovic, a Zvezda vezetőedzője emiatt nem is tartotta meg szokásos meccs utáni sajtótájékoztatóját, mivel szeretett volna inkább kollégája mellett lenni a sürgősségin. A legutóbbi információk szerint egyébként Panoncini már jobban van és jó eséllyel ki is engedik a közeljövőben.

A szerbek most attól tartanak, hogy a Zvezda súlyos büntetést kap az UEFA-tól, hiszen eddig is sok volt a rovásán korábbi incidensek miatt, és most az európai szövetség ellenőre nyilván Kóbor, illetve Panoncini megdobását, illetve sérülését is jegyzőkönyvezte. Az eset miatt a rendőröket is be kellett vetni a játékosok, stábtagok és játékvezetők védelmében.

Az esetet követően a vendégjátékosok csak félve mertek elindulni az öltöző felé, őket a hazai futballisták közül néhányan elkísérték, biztosítva zavartalan levonulásukat…