Hétfőn az UEFA nyoni székházában megtartották az Európa Liga második selejtezőkörének sorsolását, ahol többek közt kiderült, hogy a DAC a cseh Jabloneccel mérkőzik meg.

Elsősorban annak örülök, hogy hazai környezetben lépünk pályára és nem kell az ellenfélhez utaznunk. Ennek ellenére egy kemény összecsapás vár ránk. Inkább az ellenfél a továbbjutás esélyese, hiszen a cseh élvonalat magasabban értékelik a szlováknál és ellenfelünk az élcsapatok közé tartozik hazája bajnokságában. Viszont mindenképpen megküzdünk a továbbjutásért. Nemcsak a hazai pálya előnyét, hanem a szezoneleji jó formánkat is ki szeretnénk használni – fogalmazott Bernd Storck.

Éppen ebédeltünk a válogatott összetartáson, de a telefonomon keresztül igyekeztem figyelemmel követni a sorsolást.

Őszintén szólva, szerettem volna elkerülni a Baselt, mert a svájciak rendkívüli rutinnal rendelkeznek az európai kupasorozatokban.

Azt gondolom, hogy jó ellenfelet kaptunk, de mindenképp szeretnénk továbbjutni. Kifejezetten örülök annak, hogy hazai pályán játszhatunk. Nehéz meccset várok, még ha nem is vagyok tisztában a Jablonec játékstílusával, de a cseh labdarúgás mindig is a kemény, harcos stílusáról volt ismert. Eddig még nem futballoztam cseh csapat ellen, izgatottan várom már az összecsapást – mondta az fcdac.sk-nak Kalmár Zsolt, csapatkapitány.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, és az UEFA mai sorsolása arról is döntött, hogy a találkozót Dunaszerdahelyen, a MOL Arénában rendezik.