Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a Budapest Honvéd labdarúgócsapata kedden fellebbezést nyújtott be az Európai Labdarúgó Szövetség hétfői döntésével szemben, amikor is az UEFA elutasította a klub óvását a múlt heti Európa Liga-selejtezőn történt botrányos eseményekkel kapcsolatban.

A kispestiek tulajdonosa, Mendelényi Dániel a keddi sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy felvették a kapcsolatot a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével, Csányi Sándorral, aki egyben az UEFA alelnöke is, ám azt nem árulta el, mi volt a válasz.

Néhány órával később az MLSZ-elnök az mlsz.hu-n osztotta meg gondolatait az UEFA-döntéssel kapcsolatban.

Megdöbbenéssel láttam a romániai mérkőzésen történt eseményeket. Ilyen cselekmények nem fordulhatnak elő egyetlen mérkőzésen sem! Az elmúlt években magyar pályákon az MLSZ rendelkezéseinek, a klubok erőfeszítéseinek és a szurkolók együttműködésének köszönhetően nem történtek a craiovaihoz hasonló jelenetek.

Az UEFA fegyelmi testületeinek döntéseiket mindennemű befolyásolástól függetlenül, az érvényben levő szabályoknak megfelelően kell meghozniuk.

Az UEFA vezető szerve, a Végrehajtó Bizottság szabályokat alkot, de nem szólhat bele az egyes esetek döntéseibe. Az UEFA fegyelmi bizottságának döntését tudomásul veszem, de támogatom, hogy a Honvéd fellebbez, az MLSZ is ezt tenné hasonló esetben – fogalmazott Csányi Sándor.

Váratlan fordulat az EL-botrány után: Eljárás indult a Honvéd ellen – felvették a kapcsolatot Csányival