Mint ismert, hétfő délután vált hivatalossá, hogy 2022-ben Magyarországon, a tavaly novemberben átadott, több mint 60 ezer fő befogadóképességű Puskás Arénában játsszák le az Európa Liga döntőjét, aminek tervezett dátuma 2022. május 18. vagy május 25.

Az UEFA Végrehajtó Bizottságának döntéséről a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és a FIFA alelnöke, Csányi Sándor is elmondta véleményét.

– Komoly megerősítésnek érzem a munkánkkal kapcsolatban, hogy Magyarország minden évben kiemelkedő futballmérkőzéseknek adhat otthont, kezdve a tavalyi női BL-döntővel, folytatva az idei Eb négy találkozójával, az U21-es Európa-bajnokság fináléjával, illetve a mostani döntés értelmében a 2022-es Európa Liga-döntővel – mondta az mlsz.hu-nak a döntést követően Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. – Ennek köszönhetően egyre több és több magyar szurkoló nézhet meg a helyszínen kiemelkedő labdarúgó-mérkőzéseket a saját hazájában. Bízom benne, hogy a közelgő Európa Liga-döntő olyan nagy mérkőzés lesz, amely sok gyerekkel megszeretteti a labdarúgást.