EURÓPA LIGA, DÖNTŐ:

Liverpool – Sevilla 1-3 (Sturridge 35., ill. Gameiro 46., Coke 64., 70.)

VISSZHANGOK:

Unai Emery:Imádjuk és mindig nagyon meg akarjuk nyerni az Európa Ligát, ez a mi sorozatunk! Nagyon különleges érzés még mindig megnyerni, most azonban úgy kell ünnepelnünk, hogy közben, tudjuk, vasárnap egy újabb fontos finálé vár ránk. A szünetben rendeztük a gondolatainkat, rá kellett újra jönnünk, miért is voltunk itt. Liverpool egy nagyszerű csapat. Nekünk nagyon hinnünk kellett magunkban. Boldog vagyok az összes Sevilla-szurkoló miatt.

Coke:Úgy készültünk erre a meccsre, mintha az utolsó lenne a karrierünk során, mintha semmi más nem lenne már ez után. Az Európa Liga a mi sorozatunk. Ennek a megnyerése BL-indulást is ér, ami nagyon fontos a számunkra. Tele vagyunk most energiával, nem számít, mennyit futottunk most, a spanyol kupadöntőben még többet fogunk, és ott is a legjobbunkat nyújtjuk majd!

Jürgen Klopp:A megszokott színvonalunkhoz képest 50-60 százalékot nyújtottunk, ezt el kell fogadnunk most. Én vagyok a felelős ezért a produkcióért. Megígérhetem mindenkinek, hogy tanulni fogunk ebből a meccsből és még erősebben térünk majd vissza a pályára. Nem kritizálok senkit, a játékosaimmal már beszéltem. Az azzal felszabaduló időt, hogy nem indulhatunk majd a BL-ben, ki kell majd használnunk arra, hogy az edzéseken még jobb csapattá váljunk. Nem a keretünk szűkösségével van a gond. Mindenki a két, első félidei kezezésről beszélt nekem. Ma legalább négy, döntő és egyértelmű ítélet született csapatom kárára, egy ilyen döntőben, ami ennyire szoros, a hasonló esetekben a szerencsére is szüksége van egy csapatnak – nekünk nem volt. 100 százalékosan csalódottak vagyunk a történtek miatt.

A brit Daily Mail bővebben is foglalkozott azzal a négy bírói döntéssel, amelyeket Klopp is említhetett: a lap szerint azonban sem a három 11-es gyanús szituáció, sem az angolok által Coke második és a Sevilla harmadik góljánál reklamált leshelyzet megítélése (a főbíró asszisztensét felülbírálva adta meg a találatot) nem volt helytelen, így a Poolnál aligha hibáztathatják a svéd Jonas Erikssont a történtekért.