Mint arról beszámoltunk, az azeri bronzérmes Neftchi lesz az Újpest ellenfele az Európa Liga 1. selejtezőkörében. A továbbjutó a megemelt pénzdíj mellett annak is örülhet majd, hogy a sorozat 5-szörös győztesével, a spanyol Sevillával találkozhat majd  a második fordulóban.

Az erőviszonyokat egyelőre nehéz felmérni a felek között, az biztos, hogy az azeriek az utóbbi években egy EL-csoportkörös szereplésen (2012), egy majdnem totális anyagi csődön (2014) és nemrég egy edzőváltáson (az olasz Roberto Bordint két hete nevezték ki) is átestek.

Most pedig azzal kerültek a címlapokra Azerbajdzsánban, hogy két légiósukat, a kolumbiai Mike Campazt és az argentin Lucas Emanuel Gómezt – utóbbi a keret legértékesebb játékosai közé tartozik – nemes egyszerűséggel a biztonsági őrök távolították el a csapat edzéséről, hiába próbáltak meg bejutni a tréningre, oda nem mehettek be.

“Több játékossal együtt érkeztünk meg, de engem és Mike Campazt nem engedték be, így nem edzhettünk a csapattal, a biztonsági őrök ebben megakadályoztak minket. nem is akarjuk most az egészet kommentálni, csak annyit mondanánk, hogy azt várjuk el a klubtól, hogy tartsa be a decemberig szóló szerződésünkben található kötelezettségeit” – írta az argentin az egyik közösségi oldalon.

Azeri lapinformációk szerint pénzügyi vita áll a biztonsági őrök fellépése mögött: a Neftchi ugyanis szerződést bontana a két játékossal, de arra akarta kötelezni őket, hogy mondjanak le 3 havi bérükről, ebbe viszont nem ment bele a két dél-amerikai futballista. A csatárként bevethető Gómez 14 meccsen lépett pályára téli érkezése óta, de csak 2 gólig jutott, míg a középpályásként futballozó Campaz összesen 3 találkozót kapott azeri klubjában.

Eldőlt, hol lesz az első meccs

Az Újpest közben közzétette, hogy az UEFA tisztázta az eddigi bizonytalanságot, és hivatalos levélben megküldte a klub számára, hogy Baku ad otthont a két csapat első EL-selejtezős meccsének.

Egy stadionfelújítás következtében ugyanis a Keşla FK és a lilák ellenfele is egyazon aréna gyepén játszott volna hazai csapatként, így a pályahasználati problémák miatt az eredeti tervezetet az Európai Labdarúgó Szövetség módosította, eszerint a Kesla FK csapata idegenben kezdi meg az EL-selejtezőket. Az Újpest a 6500 férőhelyes Dalga Arénába csaphat össze az azeriekkel, az előzetesen meghirdetett Bakcell Arena helyett. A mérkőzés pontos kezdési időpontjáról még nem hoztak döntést az együttesek vezetői.

Kabát Péter két év után visszatért az Újpesthez – hivatalos