Több mint két és fél év, pontosan 1000 nap elteltével lépett pályára újra tétmérkőzésen a MOL Fehérvár FC saját nevelésű játékosa, Géresi Krisztián, akit a Bohemian FC elleni Európa Liga-selejtező 109. percében cserélt be Márton Gábor vezetőedző. A 26 éves játékos pedig a hosszú kihagyást követően sem volt megilletődve, hiszen önbizalomtól duzzadva vállalta a tizenegyesrúgást a továbbjutásról döntő párbajban.

– Nagyon örültem, hogy lehetőséget kaptam, már az is előrelépés volt, hogy a keretbe oda tudtam férni – nyilatkozta Géresi a Vidi klubhonlapján. – Bíztam benne, hogy fogok játszani, a tizenegyes-párbaj pedig lehetőség volt a gólszerzésre, úgyhogy mindenképpen el szerettem volna vállalni és berúgni. Az ilyen egymeccses párharcokban nagyobb a valószínűsége annak, hogy tizenegyes-párbajba torkollik a találkozó, én pedig előszeretettel vállalok el tizenegyest, bajnokikon is szívesen elrúgom, utánpótláskoromban is mindig rúgtam büntetőket. Építgetem magam napról napra, hétről hétre, sajnos a kisebb izomsérülések nem kerülnek el, de ez már egy “holiday” ahhoz képest, ami volt az elmúlt két és fél évben. Számítottam rá, hogy göröngyös lesz az út eleje a visszatérésnél, de játékban is egyre jobban érzem magam, remélem, hogy ezek az izomsérülések elkerülnek és már csak arra kell összpontosítanom, hogy a játék minél jobban menjen.

Az Európa Liga-selejtező után a fehérváriak a még veretlen Budafoki MTE együtteséhez látogatnak az NB I hétvégi fordulójában.

– Nagyon szervezett csapatnak tartom a Budafokot, szimpatikus játékkal, de minden bizonnyal mi fogjuk az akaratunkat rájuk erőltetni. Ahogy látszott az előző meccseken is, helyzeteket tudunk kialakítani, ami nagy előrelépés a múltra nézve, de be kell rúgni ezeket. Ezúttal is volt az első tíz percben 3-4 helyzetünk, valószínű, ha azok bemennek, ez egy sokkal lazább meccs lett volna, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb ülni fognak a befejezések – zárta nyilatkozatát a korábbi utánpótlás-válogatott játékos.