Hétfőn a svájci Nyonban megrendezett sorsoláson ellenfelet kapott a története során először az Európa Ligában induló Puskás Akadémia. A felcsútiak vezetőedzője, Hornyák Zsolt közvetlenül a sorsolás után készített videointerjúban elmondta, reméli, a nemzetközi porondon is megállják a helyüket, de ehhez első akadályként a svéd Hammarby IF együttesét kell legyőzniük.

Megmondom őszintén nem számítottam könnyű ellenfélre. Az egyik legnehezebb ellenfél azok közül, akit kaphattunk volna, ezért a felkészülés éppen ugyanolyan komoly lesz.

Nagyon komolyan és felelősségteljesen veszem a feladatot, megpróbálok minél jobban felkészülni a svéd ellenfélre.

Az biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, de mi is szeretnénk jól felkészülni rá, hogy tényleg büszkén lépjünk pályára, és jó eredményt érjünk el a csapattal Magyarország számára – kezdte Hornyák Zsolt a klub hivatalos YouTube-csatornájánMár korábban utánanéztem a három lehetséges ellenfélnek. Magam sem tudtam eldönteni, melyik lenne a legjobb számunkra. Azért mondom ezt, mert mindhárom ellenfél nehéz lesz idegenben. Minden rajtunk fog múlni, és azon, hogyan állunk hozzá a mérkőzéshez. Bízok a csapatomban, és bízok abban, hogy van elég időnk jól felkészülni. Biztos, hogy nem lesz könnyű mérkőzés számunkra, mivel a Puskás egy újonc csapat az európai ligák körében. Bízom abban is, hogy a csapatom is úgy áll hozzá, ahogyan én, közös munkával jó eredményt tudunk hozni a mérkőzésen.

Az idei EL-ben a továbbjutás egy meccsen dől el, azonban emiatt nem aggódik a szakember.

Nem is kérdés, hogy apait-anyait bele kell adni. Ha albán, ha svéd ellenfelet kapsz, az olyan mindegy. Óriási felelősség számomra, nemcsak a Puskás Akadémiát képviselhetem, hanem a hazámat is. Egy nagyon komoly feladat előtt állunk. Kisebb nehézség számunkra, hogy idegenben játszunk. Ha nézők számát korlátozzák, vagy üres stadionban kell játszanunk, akkor kiegyenlítődnek az erőviszonyok, így a házigazdának nem lesz annyi támogatása a nézők részéről.

Végezetül a csapat formájáról és az EL-célokról is szót ejtett.

Építkezünk, jó úton haladunk, de még alakulóban vagyunk, mert az új igazolások csak a végén futottak be. Még egy igazolásra várunk, azonban a csapat alakulófélben van.

Bízok benne, hogy egy ütőképes csapatot fogunk felállítani a bajnokságban, az Európa Ligában és előre tudunk majd lépni játékban, és kvalitásban is.

Szeretnénk egy-két kört menni az EL-ben. Nem lesz egyszerű feladat, sok mindenen múlik, meddig jutunk. A legfontosabb, hogyan állunk hozzá a mérkőzéshez, és persze szerencse is kell.

NB I: A Puskás kölcsönvette az EL-induló csatárát – hivatalos