Miközben a nemzetközi focivilág a francia Kylian Mbappé vagy a még mindig nagyon sebes Cristiano Ronaldo gyorsaságát csodálja, Európa leggyorsabb focinemzete nem a francia vagy a portugál. Mindez a horvátországi, de angol nyelvű Dubrovnik Times cikkéből derül ki, amely annak összesítését tette közzé, hogy a legmagasabb átlagsebességek alapján melyek a leggyorsabb játékosokkal rendelkező országok.

Ezek alapján Ausztria topfutballistái futnak a leggyorsabban, közülük is Martin Hintereggernél (Frankfurt) és Konrad Laimernél (RB Leipzig) mérték a legmagasabb átlagsebességet (32,4 km/óra), összességében pedig nyugati szomszédunk futballistái közlekednek a leggyorsabban (30,4 km/óra), megelőzve Belgiumot (30,25) és Horvátországot (30,07).

De Magyarország is be tudott kerülni a TOP 10-be, játékosaink 29,58 km/órás sebességgel robognak a pályán, amivel olyan nemzeteket szorítottak ki az elitből, mint az Eb-győztes olaszok, a portugálok vagy a hollandok.

A lap megjegyzi, hogy a kimutatás alapján a leggyorsabbak átlagosan a védők (54,2%), megelőzve a középppályásokat (25%) és a támadókat (20,8%).

“Ha pusztán az átlagsebesség alapján akarnánk felépíteni egy álomcsapatot, akkor a legjobb, ha magyar védőket, angol középpályásokat és cseh támadókat válogatunk be. A kapuba pedig azt a cseh Tomáš Vaclíkot kell tenni, akinek a legmagasabb átlagsebessége van a hálóőrök közül, 27,7 km/órával”

– összegez a portál.

Sajtóhír: Vb-3. német válogatott játékosról tárgyal a Fradi; hivatalos távozó a Vidinél – hazai átigazolási hírek