Július 29-én, csütörtökön lép pályára az Újpest a Vaduz otthonában Európa Konferencia Liga-mérkőzésen. A UEFA korábbi határozata szerint a meccsen nem vehettek volna részt a lichtensteni csapat szurkolói, majd a napokban a Radio Liechtenstein beszámolója szerint hazaiak sem lesznek jelen.

A klub közleményben megerősítette a lichtensteini rádióadó értesüléseit, miszerint a három hónapos felújítási munkálatok miatt nem a csapat otthonául szolgáló Rheinpark Stadionban, hanem a schaffhauseni Lipo-Parkban játssza a hazai mérkőzéseit. A Vaduz a lila-fehérek mellett a Xamax elleni hazai meccsét a Schaffhausenben játssza, mivel a létesítmény nem áll készen találkozókra.

Az UEFA jelenlegi irányelvei és a stadionban lévő körülmények miatt az Újpest elleni hazai összecsapásán valószínűleg nem lesz jegyértékesítés, a visszavágóra pedig zárt kapuk mögött kerül sor. A párharc első felvonását július 22-én, csütörtökön rendezik a Szusza Ferenc Stadionban.

A Magyar Kupa-győztes Újpest nem őriz túl sok kellemes emléket a liechtensteini ellenfeléről, hiszen a magyar együttes 15 éve története egyik legcsúfosabb kudarcaként 4-1-es összesítéssel kiesett a Vaduzzal szemben az UEFA Kupa selejtezőjének első fordulójában.

Az NB I egyik kedvenc piacáról igazolhat az Újpest – játszott már a BL-ben is a kiszemelt