Az Inter Turku búcsúztatását követően a lett RFS otthonában folytatta kupaszereplését a Puskás Akadémia az Európa Konferencia Liga második fordulójának odavágóján.

1. félidő

Az előzetes latolgatások alapján a magyar együttes számított a párharc esélyesének, így igencsak meglepő volt látni, hogy a 25. percet követően már 3-0-ra vezetett az RFS: Lemajic előbb fejjel vette be Tóth kapuját, majd tizenegyesből is eredményes volt, közte pedig Friesenbichler szerzett gólt fejjel.

Ezt követően átvette az irányítást a Puskás Akadémia, de csak ritkán tudott veszélyes lehetőséget kialakítani a szervezetten védekező lettek ellen. A 35. percben 19 méterről, szemben a kapuval végezhetett el szabadrúgást Van Nieff, és majdnem össze is jött a szépítés, de egy kevéssel a jobb kapufa mellett ment el a labda, míg három perccel később Kiss 17 méterről vette célba a jobb alsót, Cerniauskas bravúrral tolta szögletre a labdát. Szintén az RFS-kapus bravúrjára volt szükség kevéssel a szünet előtt, amikor is Nagy Zsolt vette célba a jobb sarkot ballal, 19 méterről, de Cerniauskas ismét nagyot védett.

2. félidő

A második félidőre két változtatást is eszközölt Hornyák Zsolt, míg hét perc elteltével a megsérült Nagy Zsoltot az újonnan igazolt támadó, Puljic váltotta, megpróbálta tehát felrázni a felcsútiakat a vezetőedző.

Nagyobb változás végül nem következett be a játék képében, az RFS visszahúzódott és kontrákra helyezkedett be, a Puskás ugyan többet birtokolta a labdát, de a beadásokat rendre kifejelték a hazai védők, a lövésekbe pedig mindig volt valaki, aki belelépett.

Így meglepő módon az egész második félidőből nem jegyezhettünk fel komolyabb lehetőséget felcsúti részről, a legígéretesebb helyzet Stronati előtt adódott a 93. percben, amikor is Van Nieff szöglete után fejelt a védő kevéssel a jobb sarok mellé.

Nagyon nehéz szituációba került tehát a Puskás Akadémia az első mérkőzést követően, Hornyák Zsolt csapatának háromgólos előnyt kellene ledolgoznia egy hét múlva a Pancho Arénában.

Európa Konferencia Liga, 2. forduló, első mérkőzés

RFS–Puskás Akadémia 3-0 (Lemajic 8., 24. – 11-esből, Friesenbichler 18.)

RFS: Cerniauskas – Savalnieks, Jagodinskis, Lipuscek, Sorokins – Simkovic (Micevski, 78.), Strumia, Sarirc – Friesenbichler (Kouadio, 64.), Lemajic (Stuglis, 90.), Deocleciano (Rakels, 78.)

Puskás: Tóth B. – Nagy (Puljic, 54.), Stronati, Joao Nunes, Spandler – Van Nieff, Komáromi (Baluta, 46.) – Slagveer, Plsek, Kiss T. (Deutsch, 46.) – Corbu.