Az Újpest FC az Európa Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában abban a reményben lépett pályára, hogy visszavág a liechtensteini FC Vaduz csapatának, amely 15 évvel ezelőtt óriási meglepetésre elbúcsúztatta az UEFA Kupa-selejtező első körében.

1.félidő

Ebben a szellemben is kezdtek a lilák, az első öt percben Tallo és Antonov is veszélyeztetett, de mindkét játékos egy kicsit pontatlan volt, nem úgy, mint Stieber, aki a 7. percben és már a 7. percben lőtt kapura 17 méterről, a labda megpattant az egyik vendég játékoson és gellert kapva behullott a kapus feje fölött a hálóba, 1-0.

A vezető találatot követően többet birtokolta a labdát a Vaduz, de nem tudott helyzetet kialakítani, az Újpest kontráiban viszont sokszor benne volt a veszély, így például a 24. minutumban is, amikor Stieber vette célba egy lapos lövéssel a bal alsót, de csak az oldalhálót súrolta a labda. A szünetig sem igazán kellett játékba avatkoznia Banainak, így megérdemelt vezetés tudatában mehetett szünetre a magyar csapat.

2. félidő

A második játékrész már kevésbé volt eseménydús, az Újpest magabiztosan tartotta előnyét, Banainak továbbra sem kellett komolyan játékba avatkoznia, de a magyar csapat kontráiban sem igazán volt már veszély, így jó ideig nem jegyezhettünk fel nagyobb helyzetet.

A szünet utáni első komolyabb lehetőségét aztán gólra is váltotta az Újpest: a 64. percben Tallo és Stieber kényszerítőzött a 16-os előterében, majd az elefántcsontparti támadó betört a 16-oson belülre és 11 méterről elhelyezte a labdát a kapus mellett a jobb alsóba, 2-0.

Ez a találat még jobban megnyugtatta az Újpestet, a Vaduz támadójátékában pedig továbbra sem volt átütőerő, így finoman szólva is a semmiből érkezett a liechtensteiniek szépítő találata: a 81. percben Cicek 25 méterről vette célba a kaput, ám hiába ment középre, Banai rosszul ért hozzá, így a hálóban kötött ki a labda – potyagól.

A hajrában még egy tizenegyesgyanús-szituáció borzolta a kedélyeket a liechtensteini tizenhatoson belül, ám a játékvezető nem látott szabálytalanságot, így maradt az egygólos győzelem az odavágón.

Európa Konferencia Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés

Újpest–Vaduz 2-1 (Stieber 7., Tallo 64., ill. Cicek 81.)

Újpest: Banai – Kastrati, Koutroumbis, Abdoulaye – Pauljevic (Simon, 77.), Onovo, Mitrovic, Antonov – Stieber (Szakály, 71.) – Tallo (Viana, 77.), Beridze.

Vaduz: Büchel – Schmied, Schmid, Simani – Ulrich, Gajic, Gasser (Cicek, 66.), Dobras (Lüchinger, 59.), Hug (Obexer, 46.) – Di Giusto (Ibrisimovic, 79.), Djokic (Sutter, 65.).