A csakfoci.hu elsőként számolt be arról, hogy a Greuther Fürth magyar válogatott kapusa, Megyeri Balázs az Instagramon jelentette be a távozását. A német csapat sportigazgatója, Rachid Azzouzi szeretné átalakítani a csapat keretét nyáron, és ennek eredményeképpen a magyar kapus, valamint honfitársa, Pintér Ádám is távozhat a bajoroktól.

Szeretnék köszönetet mondani minden játékosnak az elkötelezettségükért, és minden jót kívánunk nekik a jövőben. Kemény döntéseket kellett meghoznunk, végül mindannyian egyetértettünk abban, hogy változtatásokat kell eszközölni a csapaton – mondta korábban a sportigazgató.

A Transfermarkt és a Nordbayern egybehangzó információi szerint a 28 éves kapust a dán élvonalban szereplő, 12-szeres bajnok Köbenhavn szeretné megszerezni.

A koppenghágaiak tavasszal hasonlóan egy magyarral, nevezetesen Köteles Lászlóval erősítettek, akinek a szerződése június 30-án lejár, és ha nem hosszabbítanak vele, akkor ingyen távozhat. Amennyiben ez a forgatókönyv megvalósul, akkor Megyeri Balázs lehet a Köbenhavn újabb magyar szerzeménye.

A 33 éves Köteles idén csak egy tétmeccsen védett – jelenleg sérüléssel bajlódik – szemben honfitársával, aki kilencszer lépett pályára, ám a továbbiakban a vállsérülése meggátolta az ígéretesnek tűnő folytatásban.

Megyeri szerződése hasonlóan június végén jár le a Fürth-nél, így a szabályok értelmében ingyen igazolhatóvá válik.

“Kemény döntéseket kellett meghoznunk” – Megyeri és Pintér is távozik a német klubjától