A Mirror információi szerint a többek között a portugál Gil Vicentében és a Bragában, majd a Videotonban kölcsönben légióskodó zöld-foki szigeteki válogatott csatár, Zé Luis az angol első osztályban folytathatja pályafutását.

A 26 éves támadó a 2013-14-es szezonban, kölcsönben szerepelt Székesfehérváron, és akkoriban a labdarúgó NB I egyik legjobb játékosának számított. A Vidinél 29 mérkőzésen 10 gólt rúgott, és emellett 5 gólpasszt is kiosztott.

Egy év légióskodás után visszatért a Bragába, akik 6,5 millió euróért eladták az idén a Bajnokok Ligája-csoportkörében érdekelt Szpartak Moszkvának. A nemzetközi kupaporondon a szlovén Maribornak és a spanyol Sevillának is betalált. Zé Luis a Szpartakkal bajnoknak és Szuperkupa-győztesnek mondhatja magát.

A mostani teljesítményére több nyugat-európai klub is felfigyelt, legaktívabb kérőnek az angol élvonalbeli Brighton tűnik. A jelenleg 12. helyen álló csapat négyszeres pénzért, 23 millió euróért szerezheti meg.

Az átigazolásokban mértékadónak számító Transfermarkt 5,5 millió euróra teszi csatárt – az összeg december 23-án frissült legutóbb – szerződése 2021 nyaráig érvényes a moszkvaiaknál.

Zé Luis idén eddig 14 tétmeccsen játszott, négy gólt szerzett. A Szpartak Moszkva az orosz bajnokságban 20 forduló alatt – a ligarivális Zenittel együtt 37 pontot gyűjtve – rosszabb gólkülönbségének köszönhetően a harmadik helyen áll.