A TV2 hétfői közleménye szerint az idei Aranylabda díjátadó gálát és az azt megelőző vörös szőnyeges eseményt is élőben közvetíti november 29-én a Spíler1 TV és Szlovéniában a Planet TV, míg a rendezvényt követő sajtótájékoztatót a Spíler Extra és a TV2 Play streameli majd élőben.

A pandémia következtében 2020-ban nem hirdettek győztest, így idén még a szokásosnál is nagyobb várakozás övezi az idei gálaestet. Az Aranylabda díjat 65 éve alapította a France Football szaklap, és az elmúlt évekkel ellentétben idén nincs egyértelmű favorit. Jelenleg 30 focista van a szűkített listán, amelyet 180 nemzetközi újságíró szavazatai alapján állítottak össze, közülük kerül ki a győztes.

Nagyon örülünk, hogy a csatornáinkon a bajnokságokban hétről hétre nyomon követhető sztár futballistákat ezúttal nem a pályán, hanem sajátos környezetben is láthatjuk majd amint a futballkiválóságok egyik legnagyobb ünnepén, világ legrangosabb labdarúgó elismerésének díjátadóján is láthatják majd a nézők – mondta Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója.

A korábbi hatszoros győztes Lionel Messi és az ötször diadalmaskodó Cristiano Ronaldo is megtalálható a listán. A fogadóirodák jelenleg Messi mellett Robert Lewandowskit, Jorginhót, Mohamed Salah-t és Karim Benzemát tartják a legesélyesebbnek.

Aranylabda: Egy portugál lap tudni véli, ki lesz a győztes idén – nem Lewandowski