A dán Sönderjyske hivatalos oldalán jelentette be, hogy Michael Boris lett a csapat új vezetőedzője. A klub közleménye szerint a német szakember két évre kötelezte el magát az északi együtteshez.

Michael Boris személyében olyan edzőt köszönthetünk a csapatunkban, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a tehetségekkel való magas szintű képzésében – nyilatkozta Klaus Rasmussen ügyvezető igazgató.

A 46 éves tréner elmondta, már nagyon várja, hogy elkezdhesse a munkát a Sönderjyske élén.

Mindenekelőtt büszke vagyok arra, hogy a Sönderjyske vezetőedzője leszek. Nagyon várom már, hogy hétfőn elkezdhessem a munkát, és egy olyan klubnál dolgozhassak, amelyről nagyon jó benyomást szereztem. A Sönderjyske által felvázolt elképzelések, tervek nagyon jól illeszkednek a profilomhoz és az értékrendemhez. Egy olyan klubról van szó, amellyel könnyen tudok azonosulni. Jómagam a Ruhr-vidéki bányavidékről származom, és tudom, hogy a Sönderjyske is híve a kemény munkának. Számos beszélgetést folytattam a csapat elöljáróival, és büszke vagyok arra, hogy engem választottak vezetőedzőnek – mondta a klub hivatalos honlapjának Boris.

ELŐZMÉNYEK

A Der Nordschleswigers című dán újság beszámolója szerint három héttel Glen Riddersholm menesztése után a helyi élvonalban szereplő Sönderjyske megtalálta új vezetőedzőjét. A választás Michael Borisra esett, akit hétfőn mutatnak be a játékosoknak, amikor megkezdik a felkészülést az új szezonra.

A lap elérte a Klaus Rasmussent, a Sönderjyske ügyvezető igazgatóját, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a sajtóban megjelent információkat, csupán annyit mondott, remélhetőleg hétfőn új vezetőedzőt tudnak bemutatni.

Boris az elmúlt két évben az MTK Budapest vezetőedzője volt, ahol az első szezonjában feljutott az élvonalba a másodosztályból, majd a mögöttünk hagyott idényben a 7. helyen végzett csapatával.

A lap megjegyzi, az UEFA Pro licenccel rendelkező német szakember szívesen dolgozik fiatal játékosokkal, ami tökéletesen illeszkedik abba az agresszív játék stílusba, amelyet az amerikai tulajdonosok a Sönderjyske csapatánál szeretnének bevezetni.

NB II: A Diósgyőr eladta magyar válogatott alapemberét a Vasasnak