Az idei nyáron sem voltunk híján a nagy átigazolásoknak, amelyek közül Neymar Barcelonából PSG-be igazolása volt a legnagyobb szenzáció, és még nincs vége, hiszen augusztus 31-ig pörög a nemzetközi piac, és nem elképzelhetetlen, hogy Mbappé, Coutinho vagy más sztárok még váltanak.

Jelenleg az öt európai topliga (spanyol, angol, német, olasz, francia) közül egy dologban egyedülálló spanyol La Liga: több bevétele van játékoseladásból, mint amennyit költött igazolásokra.

A transfermarkt.de adatai szerint a spanyolok 286 millió eurós pluszban vannak, azaz közel 88 milliárd forintnyi összeggel gyűjtöttek többet, mint amennyit kiadtak.

A másik négy bajnokság mínuszban van: a franciák csak 71 millió euróval költöttek többet (ebben jócskán benne van Neymar 222 milliós átigazolási díja), majd a Bundesliga és a Serie A következik.

A legnagyobb kiadások Angliában voltak: A Premier League 542 és fél millió eurós mínuszt halmozott fel (mintegy 166 milliárd forint), így a spanyol és az angol élvonal transzferösszmutatója között több mint 800 milliü eurós különbség látható.