Miután az Eb-n résztvevő 24 csapatból egyelőre csak húsznak a kiléte ismert, és a maradék négy helyre több rendező országbeli válogatott is pályázik, a sorsolás némileg komplikáltabb volt a megszokottnál. Több csapat beosztása már a sorsolás előtt tudott volt: egy csoportban legfeljebb két rendező szerepelhet, és az UEFA azt is előre eldöntötte, hogy az egyes csoportokba mely rendező országok válogatottjai kerülnek – írja az mlsz.hu.

Már a sorsolás előtt biztos volt az is, hogy amennyiben a magyar válogatott sikeresen zárja tavaszi pótselejtezőit ( március 26-án Bulgáriában játszik, majd továbbjutás esetén öt nappal később az Izland-Románia párharc győztesével játszik a Groupama Arénéban), és kijut az Európa-bajnokságra, az F csoportba kap besorolást. Az is korábban eldőlt, hogy a német válogatott biztosan ugyanebben a csoportban szerepel majd, és mindhárom meccsét Münchenben játssza le.

A budapesti Puskás Aréna ugyancsak az F csoport három mérkőzésnek ad otthont, ebből – kijutásunk esetén – kettő a magyar válogatott összecsapása lesz (a német-magyar találkozót a fentiek értelmében Münchenben rendeznék).

A bukaresti sorsoláson az F csoport lett az Eb halálcsoportja, a németek mellé a második kalapból a franciákat, a harmadikból a portugálokat húzták ki. Amennyiben kijutunk a pótselejtezőn az Eb-re, Portugáliával és Franciaországgal is Budapesten játszanánk, egy portugál-francia rangadó pedig már biztosan lesz a Puskás Arénában.

Ha az A-ligából Magyarország, Izland vagy Bulgária jut tovább, akkor az F-csoportba nyer besorolást a győztes. Ha Románia, akkor átkerül a C-csoportba, ez esetben a D-liga győztese (Grúzia–Fehéroroszország és Észak-Macedónia–Koszovó) jön Budapestre!

A 2020-as torna június 12-én kezdődik, a nyitó mérkőzés Rómában lesz, a döntő július 12-én a londoni Wembleyben. Budapesten három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt játszanak. Az Európa-bajnokság mérkőzéseire a következő jegyértékesítési szakasz december 4-én kezdődik meg.

A 2020-as Európa-bajnokság csoportbeosztása

Rossi az Eb-csoportról: “Sosem volt szerencsém a sorsolásokon” – előbb a rájátszásra koncentrálna