Kétszer is lövés érte a Ferencváros korábbi játékosának, a jelenleg az angol első osztályú Evertonban futballozó Muhamed Besicnek édesapját.

A bosnyák Meho Besicet a beszámolók szerint saját kertjében érte a támadás, és bár az indíték nem egyértelmű, a brit Daily Mail úgy tudja, a lövések oka egy, a szomszéddal folytatott elhúzódó vita volt.

A 46 éves férfi a lábán és a kezén is súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte a lövéseket, jelenleg pedig a kórházban ápolják, állapota stabil.

Egy bosnyák portálnak egy tanú úgy fogalmazott, állandó volt a harc a szomszédok között, és többen voltak Meho Besic ellen, szóval volt előjele annak, hogy rálőttek egy pisztollyal. Hozzáteszik, korábban a volt Fradi-játékos apja is volt, hogy megtámadta szomszédjait, amikor alkoholos befolyás alatt állt – bár ő nem fegyverrel.

A beszámoló szerint az elkövető szomszédok egyike nyugdíjas rendőr, a többi pedig üzletember.

Egy másik bosnyák lap szerint az áldozatot sem kell félteni: folyamatosan átkozta ellenségeit, kutyát küldött rájuk, tüzet gyújtott, felmászott a kerítésükre. A már említett két lövés is egy ilyen átkozódás után dördült el.

A hírek szerint a történtek hatására Muhamed Besic valószínűleg nem lép pályára az Everton színeiben a mai, Chelsea elleni bajnokin a Premier League-ben, hanem hazautazik sérült apjához. FRISS: Besic mégis pályára lépett a 2-0-ra elveszített rangadón, a szünetben állt be.