A Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál az M4 Sportnak adott nyilatkozatában beszélt az MTK Budapest korábbi játékosáról, Schäfer Andrásról, aki a múlt héten 2022-ig szóló szerződést írt alá az olasz élvonalbeli Genoa CFC-nél.

Ezeknél a csapatoknál már nagyon nagy szervezettség van, a védekezést nagyon precízen meg tudják szervezni. Alaposan ki vannak képezve a játékosok, remélem, hogy magyarként meg tudja majd állni a helyét – mondta a fiatal labdarúgó átigazolásáról a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki úgy gondolja, egymillió euró egy játékosért ma már szinte ajándék, szerinte jobb lett volna, ha tízmillióért veszik meg, mert akkor biztos játéklehetőséget kapna.

„Az egymilliós vételárra csúnyán hangzik, hogy aprópénz, de ez még nem garancia arra, hogy te most biztos kezdőjátékos leszel, vagy egyből bizalmat kapsz. Ezért meg kell dolgozni. De jó lenne, ha egyre többen, ha csak egymillió euróért is, de kikerülnének külföldre. A napi harc, az edzések gyorsasága, a szűk területek miatti gyors döntések, az agresszivitás jót tenne a játékosoknak, jót tenne a magyar labdarúgásnak. A legjobb az lenne, ha minél fiatalabban, minél többen kikerülnének” – fűzte hozzá Dárdai.

A Hertha trénere emlékeztetett arra, hogy Lothar Matthäus idején nagyon sok fiatalt elvittek külföldre, van aki megállta a helyét, van aki nem, akadt aki tovább is tudott lépni, de mindenképp jelentős rutint szereztek.

Ha most megnézzük, hogy ki játszik az élbajnokságokban, Németországban, Spanyolországban vagy Olaszországban, egyre kevesebben. Ezért érdemes dolgozni az utánpótlásban, mert a magyar focinak csak ez az egyetlen útja van. A kis tehetségeket igazán jól kiképezni, hogy egy páran legalább ki tudjanak kerülni és ebben a környezetbe tudjanak belenőni mert innen tudnak majd visszasegíteni összegzett Dárdai.