Vasárnap este rangadót rendeznek a szlovák bajnokság hetedik fordulójában: a Vida Mátét, Vida Kristophert és Kalmár Zsoltot is foglalkoztató felvidéki DAC fogadja a Holman Dávidot és Guzmics Richárdot is soraiban tudó pozsonyi Slovant.

Mint ismert, a vendégek az előző évadban fölényesen, 17 pont előnnyel nyerték meg a bajnokságot a dunaszerdahelyiek előtt, jelenleg pedig ismét az első helyet foglalják el. A hatalmas presztízzsel bíró összecsapás előtt a DAC támadója, Vida Kristopher nyilatkozott a molcsapat.hu-nak.

– Azt azért tudni kell, hogy többen is távoztak a tavalyi kezdőcsapatból, különösen a védelemből, ahol az összeszokottság nagyon fontos, így természetes, hogy kell egy kis idő, mire a hátsó sorunk összeszokik – utalt a magyar játékos arra, hogy a DAC nem kezdte igazán jól a szezont, az első hat meccséből kettőt is elveszített, és  az európai kupasorozat is véget ért a csapat számára az EL-selejtező második körében.

– Nem arra koncentrálunk, hogy akár már most komoly lehet a hátrány, hanem arra, hogy a gyengébben sikerült rajt után pont egy derbin elért győzelemre lenne szükségünk ahhoz, hogy minden visszazökkenjen a rendes kerékvágásba.

Két élcsapat mérkőzése, hiába van a bajnokság elején, természetesen kihatással van az egész szezonra,

ezért arra készülünk, hogy tudatosítjuk a pozsonyiakban, idén sem fogjuk harc nélkül átadni a bajnoki címet senkinek. Elszántak vagyunk, keményen edzettünk a héten, és készen állunk rá, hogy telt ház előtt, óriási hangulatban küzdjünk meg a legnagyobb ellenfelünkkel – folytatta Vida, aki Kalmár Zsolt sérülésével kapcsolatban azt mondta, hiányozni fog a kreativitása a középpályáról, de bízik benne, hogy nélküle is megoldják a feladatukat. – Tegnap még volt pár száz jegy, de nagyon bízunk benne, hogy teljes telt ház előtt lépünk pályára.

Ezek azok a pillanatok, amiket nemcsak a szurkolók, de a játékosok is egész évben várják, hiszen ezekért lettünk futballisták.

A hangulaton biztosan nem fog múlni semmi, tudjuk jól, mennyit jelent a szurkolótáborunknak egy Slovan elleni összecsapás.

Vida kiemelte, figyelniük kell arra, hogy ne pörögjenek túl, speciális hangulatú mérkőzésre készülnek, és az ilyeneken előfordul, hogy az extra nyomás miatt el-elcsúszik a koncentráció, de nekik eddig is az volt az erősségük, hogy nagyon jól tudtak egymásért küzdeni.