Ahogy arról beszámoltunk, Cristiano Ronaldo fantasztikus teljesítménnyel járult hozzá, hogy a portugálok 5-1-re győzzenek a Feröer-szigetek elleni vb-selejtezőn, csütörtökön. A portugál klasszis már a 3. percben lőtt egy kiváló félollós gólt, majd később büntetőből és akcióból is eredményes volt.

A Real Madrid csillagának triplája azt jelentette, hogy CR már a legendás brazil Pelét, minden idők egyik legnagyobb labdarúgóját is megelőzte a válogatottbeli gólok örökranglistáján, a portugálnak immáron 78 találata van.

PUSKÁS-CR: 84-78

Ezzel Ronaldo már az ötödik helyen áll az örökranglistán, sőt, ha csak az európai futballistákat vesszük figyelembe, csak egy játékos előzi meg a portugált: Puskás Ferenc. A 89 meccsén 84-szer eredményes magyar csodafocistához CR épp Budapesten kerülhet majd közelebb, hiszen Portugália a mieinkkel játszik majd világbajnoki selejtezőt vasárnap (20:45), a Groupama Arénában.

Tegyük hozzá, Ronaldónak 144 mérkőzésre volt szüksége a 78 találat eléréséhez, azaz majdnem 60-nal több meccsre, mint Puskásnak a 84-hez. Igaz, az egy teljesen más futballidőszak is volt.

Az örökranglistát egyébként továbbra is az iráni Ali Daei vezeti, a Bayern és a Hertha egykori támadója 149 meccsen 109 gólig jutott címeres mezben.