A Topky.sk portál megszerzett egy rendőrségi aktát, amelyből kiderül, hogy a rendőrség már tavaly decemberben kezdett vizsgálódni az élvonalbeli korrupció kapcsán, s egy beépült informátor értesüléseire is támaszkodott – írja az Új Szó. A portál úgy tudja, egy olyan személy befolyásolja a mérkőzéseket, akit jól ismernek a játékosok és az edzők is, és aki a kívánt eredményért járó pénzösszeg mellett különféle előrelépési lehetőségeket, az átigazolásoknál segítséget is ígér nekik.

A rendőrség az idén tavasszal játszott Ružomberok–Trnava mérkőzéssel is foglalkozik a Topky.sk híre szerint.

Úgy tudják, hogy ez a bizonyos vesztegető személy megkereste a rózsahegyiek egyik játékosát, akinek 5000 eurót ajánlott azért cserébe, ha a hazaiak nem nyernek ezen a meccsen.

A játékos azonban jelentette az esetet. A rájátszás 6. fordulójában lejátszott meccs végül 0:0-s eredménnyel zárult, a Spartak azonban két fordulóval később így is bajnok lett, 45 év után először, éppen a DAC 2:0-s legyőzésével. Az után a meccs után is sokan bundát kiáltottak, mert a játékvezető már az első negyedórában két DAC-futballistát kiállított, és tizenegyest is ítélt a nagyszombatiak javára.