A német labdarúgó-bajnokság legemlékezetesebb fordításait igyekezett összegyűjteni a bundesliga.com. A lap olyan találkozókat szedett össze, melyeken az egyik csapat a sírból – több gólos hátrányból – jött vissza a mérkőzésbe.

Az összeállítás között magyar vonatkozást is találhatunk, hiszen a listára felkerült egy Wolfsburg-Mainz mérkőzés is, ami 4-3-s vendég sikert hozott a 2010/11-es szezonban. Szalai Ádám akkor töltötte első mainzi időszakát, a találkozót a kispadon kezdte.

A hazaiak keményen bekezdtek a meccs elején, és a 30. percben már 3-0-s előnyre tettek szert a brazil Diego góljával és a jelenlegi Inter-játékos Edin Dzeko duplájával. A vendégektől mindössze szépítésre futotta az első félidőben, Morten Rasmussen találatával. A Rajna-parti együttes aztán óriási lendülettel jött ki a folytatásra, és a 60. percig ledolgozta két gólos hátrányát a kolumbiai Elkin Soto és a – félidőben érkező későbbi világbajnok – Andre Schürrle góljaival. Ezt követően úgy tűnt, hogy a vendég piros-fehérek egy pontot hősiesen elvisznek a Wolfsburg otthonából, de

ekkor – a 85. percben – érkezett a csereként pályára küldött Szalai Ádám és eldöntötte a mérkőzést.

Szalai összesen négy gólig jutott a bajnoki idényben és a Mainz az ötödik helyen végzett a Bundesliga lefújásakor, amivel kvalifikálták magukat az Európa-Ligába.

Érdekesség, hogy Szalaiék akkori vezetőedzője éppen a most regnáló Bajnokok Ligája-győztes tréner, a német Thomas Tuchel volt.

Vidi: Nagyon közel a megegyezés, BL-be vágyó külföldi csapathoz igazolhat a válogatott védő – sajtóhír