Kassai Viktor ténykedését nem érte kritika a PSG-Arsenal BL-nyitórangadón (1-1), egészen a lefújás előtt pillanatokig. Az addig a találkozót kézben tartó magyar játékvezető a hosszabbításban, egy, az oldalvonalnál lezajlott kakaskodás végén a hazaiaktól az olasz Marco Verrattit, a vendégektől pedig a csereként beállt Olivier Giroud-t állította ki második sárgával, ami mindkét oldalon vihart kavart.

Az Arsenal mestere, Arséne Wenger a meccs utáni sajtótájékoztatóján így nyilatkozott az esetről:

– Giroud első sárgája is túlzó volt, a másodiknál pedig ő maga mondta nekem, hogy semmit nem csinált, Olivier pedig egy őszinte ember és én hiszek neki. Verratti is azt mondta nekem, hogy nem csinált semmit, úgyhogy mondtam neki is, hogy menjenek és mondják meg a játékvezetőnek…

A brit és a nemzetközi sajtó is szétcincálta a jelenetet. A givemesport.com például egyértelműen úgy fogalmazott, hogy a két kiállítás közül Giroud piros lapja egyértelműen igazságtalan volt, mivel a francia ugyan picit feltartotta ellenfelét, de utána a kakaskodásban már csak szenvedő fél volt, és nem is Verrattival, hanem a középpályás segítségére érkező Marquinhosszal került konfliktusba a csatár.

Íme, a jelenet videón:

 

A Metro című lap külön cikket szentelt annak, hogy felboncolja az eseményeket, képről képre haladva a történtekkel. Jöjjenek ezek a brit kommentárokkal:

Giroud megfogja Verrattit, miután a labda elgurult

A PSG brazilja, Marquinhos meglöki Giroud-t, aki nekiesik Verrattinak

Az olasz emiatt a földre kerül

Felpattannak, de Marquinhos tovább lökdösi Giroud-t

A franciát kiállítja Kassai, nem igazán reklamálnak az Arsenalnál

Nem úgy Verratti, akit nagyon meglep a magyar bíró második sárgája

 

Francia beszámolók szerint egyébként nem csak az olasz középpályását, hanem az egész PSG-t meglepte a második piros, emiatt a párizsiak az UEFA-hoz fordulnak és kérik Verratti második sárga lapjának eltörlését…