Mint ismeretes, Kassai Viktor játékvezetése mellett jutott tovább a Real Madrid a Bayern München elleni BL-párharcon, a madridi visszavágón, hosszabbítást követően 4-2-re győzve. A magyar bírót és csapatát kemény kritikák érték már a mérkőzés alatt is, de utána “szabadult el a pokol” igazán.

Összegyűjtöttük a legjellemzőbb és leginkább érdekes visszhangokat.

KRÓNIKA PERCRŐL PERCRE: Mit csinált Kassai a Real-Bayern BL-rangadón? – videók, fotók

Carlo Ancelotti, a Bayern vezetőedzője:Ha a játékvezető nem hibázott volna ennyit, ki tudja, mi történt volna. Ezek egyértelmű tévedések voltak. Beszéltem a bíróval a meccs után és mondtam neki, hogy „szép munka volt”.  A bíró teljesítménye rosszabb volt, mint a miénk. Jól játszottunk, önfeláldozóan futballoztunk és nagyon közel is jártunk a továbbjutáshoz, de a játékvezető hátrányba hozott bennünket. Büszke vagyok a játékosaimra. Tudom, hogy ilyen a labdarúgás, ez benne van a játékban, de nem ilyen gyakran. A les egyértelmű volt Ronaldo góljánál, Vidal belépője még csak szabálytalan sem volt. Remélem, a videótechnológia majd segíteni fogja a játékvezetőket, mert ilyen bakik egyszerűen nem fordulhatnak elő egy Bajnokok Ligája-negyeddöntőn. Rossz bíráskodást láthattunk. Ennyi, punktum.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern ügyvezetője: – Nagyszerű futballt láthattunk, de sajnos a játékvezető nem nőtt fel a mérkőzés színvonalához.

Philipp Lahm, a Bayern csapatkapitánya: – A bíráskodás szempontjából ma egy rendkívül szerencsétlen napunk volt. Keserű szájízzel távozunk így.

Jerome Boateng, a bajorok világbajnok védője: – Amikor két lesgólt kap a csapatod, az egy nagyon szomorú helyzet. A sárga-piros sem volt jogos, ahogy hallottam. De nem akarunk utólag reklamálni, ilyen a foci, ilyen az élet.

Zinedine Zidane, a Real vezetőedzője: – Itt akár ki is eshettünk volna, ilyen jó ellenfelünk még nem volt a BL-ben. Megszenvedtünk, de ha a két meccs összképét nézzük, akkor megérdemelten jutottunk tovább. Boldog vagyok, hogy olyan játékosom van, mint Cristiano Ronaldo, két mérkőzésen öt gólt szerezni egészen hihetetlen teljesítményt jelent. Hogy mi a véleményem a játékvezető tevékenységéről? Beszéltem a mérkőzés után Carlo Ancelottival, de nem szokásom értékelni a bírói teljesítményt. Inkább másról beszélgettünk.


A Twitteren is „maradt” nyoma az ítéleteknek, több egykori klasszis labdarúgó is kifejtette olykor szavak nélkül is kifejező véleményét.

Christian Vieri, korábbi olasz válogatott csatár: “Szégyen, amit a bíró és a partjelző művel. Real-Bayern…szörnyű.”

Michael Ballack, egykori német válogatott klasszis: “Ez botrány, ez nem volt piros!!”(…) „Újabb botrányos ítélet! 1 méteres les volt”

Gerard Piqué, a Barcelona védője CR lesgóljánál: “…”

Ruud Gullit, Aranylabdás, Eb-győztes: “Gratulálok a Real Madridnak, de a bíró egy rémálom volt, több sorsdöntő rossz ítélettel”

 

Volt olyan is, aki a magyar bíró Wikipédia-oldalát szerkesztette át „picit” (azóta már visszaállt az eredeti szöveg):

“Kassai Viktor egy magyar játékvezető, aki jelenleg a Real Madridban játszik (…) 2017-ben elcsalta a Bayern meccsét a BL negyeddöntőjében, kiejtve a csapatot”