Korábban sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk arról, hogy Budapesten is lehet a Liverpool és az RB Leipzig-BL-meccse, miután a magyar válogatott Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató lipcseiek saját stadionjában nem fogadhatja angol riválisukat, mert Németország – egyelőre – február 17-ig beutazási tilalmat vezetett be bizonyos országokra, köztük Nagy-Britanniára is.

A ligactu.fr és a sofoot.com francia lapok egybehangzó beszámolói szerint nem a madridi Wanda Metropolitanóban rendezik meg a február 23-án esedékes Atlético Madrid-Chelsea Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő mérkőzést, hanem egy új, semleges helyszínen stadionban.

Az egyik lehetséges opció a Puskás Aréna,

a másik pedig a francia élvonalbeli AS Monaco otthonául szolgáló II. Lajos Stadion lehet. A So Foot hozzáteszi, a madridiak megkezdték az egyeztetéseket Monacói Hercegességgel és Magyarországgal a mérkőzés áthelyezése miatt.

Mint ismert, Spanyolország meghosszabbította az Egyesült Királyságból érkezőkre vonatkozó beutazási korlátozásokat a koronavírus ott felfedezett variánsa miatt – adta hírül január 1-jén a spanyol hivatalos közlöny. A december 22-én hozott rendelkezést – amely január 5-én járt volna le – január 19-ig hosszabbították meg, ennek értelmében Madrid megtiltja az Egyesült Királyságból érkezők számára a légi vagy tengeri úton történő beutazást. A korlátozás nem vonatkozik a spanyol állampolgárokra, és nem érinti a spanyol tartózkodási engedéllyel rendelkezőket sem.

Hasonló intézkedések miatt az Arsenal-Benfica meccs is új helyszínen kerülhet megrendezésre.

Akár Budapesten is lehet a Liverpool és Orbánék BL-meccse – ez áll a háttérben