Ahogyan arról kedd este beszámoltunk, az RB Salzburg magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik ismét gólt lőtt a Bajnokok Ligájában, így az Atlético Madrid elleni találatával

a sorozat történetének legeredményesebb magyar futballistája lett három góllal,

melyek közül kettőt szerzett a mostani kiírásban.

A Bajnokcsapatok Európa-kupája (BEK) és utódsorozata, a Bajnokok Ligája történelmében összesen 403 magyar játékos lépett pályára, közülük 111-en vették be az ellenfél kapuját. A csúcstartó Puskás Ferenc, aki a BEK kilenc kiírásában is játszott, összesen pedig 41 mérkőzésen 36 gólig jutott, őt követi az újpesti legenda Bene Ferenc, akinek 28 meccsen 15 gól volt a mutatója, míg az MTK korábbi támadója, Palotás Péter 8 fellépésén 10 találatot jegyzett.

A Bajnokok Ligája 1992-es megalakulása óta azonban már nem voltak ilyen termékenyek a magyarok, az eddigi 29 szezonban csupán 87 honfitársunknak adatott meg a lehetőség, hogy pályára lépjen az első számú európai kupasorozatban. A főtáblán pedig 15 magyar játékos rúgott gólt, és egészen tegnap estig senki nem talált be kettőnél több alkalommal, így Szoboszlai Dominik egyedül áll az élen a három góljával. A Salzburg válogatottját holtversenyben 2-2 találattal a már egyaránt visszavonult Nyilas Elek, Rudolf Gergely, Lisztes Krisztián, Vincze Ottó, ifj. Albert Flórián és Szabics Imre követi.

BL: Szoboszlai nem tud leállni, nagy gólt rúgott Madridban a világ egyik legjobb kapusának – videó