A Bajnokok Ligája E-csoportjában a címvédő Liverpool otthonában háromgólos hátrányt ledolgozó Salzburgban 71 percet töltött pályán Szoboszlai Dominik, aki a 4-3-as vereséget követően büszkén, de némiképp csalódottan értékelte a mérkőzést az M4 Sportnak.

A büszkeség azért, mert három nullról fel tudtunk állni három háromra az Anfielden a Liverpool ellen. A csalódottság meg azért, mert volt ebben több is szerintem… De a legnagyobb baj az volt, hogy az első húsz-harminc percben nem úgy álltunk hozzá, ahogy kellett volna, és nem a megbeszéltek szerint cselekedtünk.

Két fontos nézőpontot emelt ki a második félidő elején látott, egyenlítést érő támadásokkal kapcsolatban. Azt, hogy ehhez kellett a szünet előtti szépítés, amellyel kettőre faragták a hátrányukat. A másik pedig a félidei váltás a szisztémában, amikor is 4-1-2-1-2-re álltak át 4-2-2-2-ről.

Így sem volt elég a győzelemhez, még pontot sem sikerült szerezni, de most már tudjuk, mire vagyunk képesek ilyen csapatok ellen – vonta le az egyáltalán nem rossz képet festő konzekvenciát a következő fordulók előtt.

Szórakoztató meccs csak a nézőknek volt, mert ennyit még életemben nem futottam.

De persze jó élmény volt itt játszani ötvenezer ember előtt. Igaz nem velünk voltak, de ez nem nagyon érdekelt senkit, olyan energiát adott, hogy semmi nem számított – osztotta meg a pályán átélt érzéseit Szoboszlai, aki szerint a szurkolóiknak is más szintet jelentett az osztrák Bundesliga után a Liverpool stadionjában buzdítani a salzburgi csapatot.