Mint ismert, a Szoboszlai Dominikkal felálló RB Salzburg 2-0-s vereséget szenvedett a BL-címvédő Liverpool ellen kedden este az E-csoportban, így az angolok jutottak a nyolcaddöntőbe a Napoli mellett. A salzburgiak magyar válogatott középpályása 89 percet játszott a találkozón, majd a lefújás után értékelte a látottakat.

A focit gólra játsszák… Voltak nekik is helyzeteik, de mi irányítottunk. Senkinek sem kellett mondani, hogy motivált legyen és szántsa fel a pályát, ez magától jött – kezdte Szoboszlai Dominik az M4 Sportnak. – A Liverpool ellen dominálni nem egyszerű eset, de erre voltunk felkészülve, így mentünk bele a meccsbe, hogy veszítenivalónk nincs, megmutatjuk, mit tudunk. Az első félidőben még jól jöttünk ki belőle, de utána két perc alatt két gólt kaptunk, onnan már nehéz volt felállni.

Adódtak figyelmi zavarok a védősorban és a kapusunknál is, de nem emelnék ki senkit, mert csapatként kaptuk a gólokat.

Büszke vagyok a csapatomra és megmutattuk, mit tudunk.

Szoboszlai kérdésre válaszolva elárulta azt is, mind a hat BL-csoportmeccsből megmaradt valami emlék számára, emellett mindenből tanultak.

Mind a hat mérkőzésből megmaradt valami emlék, kivéve a Napoli elleni hazai mérkőzésünk, amit nem emelnék ki. Mindenből tanultunk, és én is, örülök, hogy BL-meccset tudtam játszani 19 sőt, 18 évesen is. Nem állok meg, előretekintek és folytatjuk az Európa Ligában.

A legjobbak még nem ott vannak, ahol én, de megpróbálok odáig eljutni, ahol ők vannak. A BL-ben mindenki tanult, mert az osztrák Bundesligában nem lehet olyanokat tanulni, mint ma.

Eléggé elfáradt a csapat, de ez van, erre készültünk, jön az Európa Liga. Hat meccset játszottunk, és ez megmutatta nekem, hogy bármire képesek vagyunk, csak akarnunk kell és meg kell mutatnunk, mit tudunk – fogalmazott, majd a jövőjével kapcsolatosan semmi újat nem közölt, s leszögezte ezzel csak a téli szünetben szeretne majd foglalkozni.