Csütörtökön kora este Isztambulban kisorsolták a Bajnokok Ligája csoportbeosztásait. A sorsolásban Branislav Ivanovic és Michael Essien, a Chelsea két korábbi labdarúgója segédkezett, és jól húztak, hiszen csúcsragadókra van kilátás a csoportküzdelmek során.

Magyar szempontból a három magyar válogatott játékost – Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és Gulácsi Péter – felvonultató német RB Leipzig erős kvartettbe, azaz A-csoportba került, ahol az angol óriás Manchester Cityvel és a nyáron sztárok sorát szerződtető PSG-vel csaphat össze. A tavalyi EL-döntő párharca már a csoportküzdelmek során megismétlődik, hiszen a Villarreal és a Manchester United is ugyanabba a négyesbe került, ahogy a Ferencvárost kettős győzelemmel búcsúztató svájci Young Boys is.

Igazán pikáns párharcok várhatóak a B-csoportban, hiszen többek közt itt megismétlődik a 2005-ös “isztambuli csoda”: A Jürgen Klopp irányította Liverpool újra farkasszemet nézhet az AC Milan csapatával. A rájátszás során a horvát Dinamo Zagrebet meglepetésre kiejtő, a mindössze nagyjából 2,5 milliós lakosságú kelet-európai ország bajnoka, a moldáv Sheriff Tiraspol pedig olyan “nagyágyúkkal” mérkőzhet a csoportküzdelmek során, mint az olasz címvédő Internazionale vagy az idei szezontól már Carlo Ancelotti edzette Real Madrid.

A csoportkörben egyazon országból nem kerülhetnek össze csapatok, mint ahogy az ismert politikai helyzet miatt az orosz-ukrán párosítás sem elképzelhető. A BL főtábláján a szokott módon nyolc darab négyes csoportban küzdenek majd az együttesek, majd az oda-visszavágós körmérkőzések után az első két helyezett jut tovább minden kvartettből a nyolcaddöntőbe.

A kisorsolt Bajnokok Ligája-csoportok

A-csoport: Manchester City, PSG, Leipzig, Club Brugge,

B-csoport: Atlético Madrid, Liverpool, Porto, AC Milan

C-csoport: Sporting CP, Borussia Dortmund, Ajax, Besiktas

D-csoport: Internazionale, Real Madrid, Sahtar Donyeck, Sheriff Tiraspol

E-csoport: Bayern München, Barcelona, Benfica, Dinamo Kijev

F-csoport: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys

G-csoport: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg

H-csoport: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmö