Az UEFA csütörtöki tájékoztatása szerint a helyszínváltoztatással az angol szurkolóknak lehetőségük lesz, hogy elutazzanak a mérkőzésre és buzdítsák csapatukat. Egyelőre nem tudni, pontosan hány nézőt engednek be az Estádio do Dragaóban megrendezésre kerülő mérkőzésre, de az biztos, hogy a Manchester City és a Chelsea szurkolói is 6-6 ezer belépőt kapnak.

Korábban Anglia és a londoni Wembley Stadion is felmerült lehetséges helyszínként, de végül Porto lett a befutó. Érdekesség, hogy egy éve is Portugáliában, akkor Lisszabonban rendezték meg a Bajnokok Ligája döntőjét (a Benfica stadionjában a Bayern München 1-0-ra győzte le a Paris Saint-Germain együttesét).

A mérkőzésnek eredetileg az isztambuli Atatürk Stadion adott volna otthont május 29-én, ám a múlt héten a brit kormány szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – így Törökországba – csak “nyomós indokkal” megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén. (MTI / csakfoci.hu)

BL: A magyar-szlovák Eb-selejtező bírója vezeti a ManCity-Chelsea döntőt