Szombat este rendezik a Bajnokok Ligája 2018/2019-es kiírásának döntőjét, ahol két angol együttes, a Tottenham és a Liverpool csap össze a madridi Wanda Metropolitano stadionban. A finálé előtti sajtótájékoztatón a két menedzser, Mauricio Pochettino és Jürgen Klopp is elszántan nyilatkozott az esélyeket illetően.

„A Liverpool nagyszerű csapat, a Manchester City mellett a legjobb a Premier League-ben, egészen az utolsó pillanatig harcban volt a bajnoki címért kezdte Pochettino. – A történelmük, a jelenük és a menedzserük is minden elismerést megérdemel, de szombat este a mi célunk is az lesz, hogy elhódítsuk a BL-trófeát. Történelmet akarunk írni, és pontosan tudjuk, hogyan érhetjük ezt el.

A legfontosabb, hogy a döntőben felszabadultan játsszon mindenki, úgy, mint egy hét-, nyolcéves kisfiú.

Fel kell idézni ezt a szabadságérzetet az emlékek közül. Az egyik legfontosabb, hogy ne gondoljunk azokra a százmilliókra, akik nézni fogják a meccset, persze azért nem úgy készülünk, mint egy felkészülési találkozóra, ez teljesen más hozzáállást igényel. Bebizonyítottuk, hogy a hit és a munka meghozza gyümölcsét. 

A Spurs vezetőedzője a sajtótájékoztatón még nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy pályára léphet-e Harry Kane, arra az újságírói kérdésre pedig viccesen reagált, hogy fogyott-e az utóbbi időben a tavasz nagy csatái miatt.

„Csodálatos klubnál dolgozhatok, nagy a szerelem közöttünk nyilatkozta a német szakember, Jürgen Klopp. – Kicsattanok a boldogságtól, de szerintem ez teljesen természetes a BL-döntő előtt. Mindent meg fogunk tenni, hogy élvezetes, látványos futballt mutassunk be.

Nem lennék normális, ha a Tottenhamet tartanám esélyesebbnek,

viszont óvatosságra inteném azokat is, akik szerint mi vagyunk az esélyesek csak azért, mert a Premier League-ben jobb helyezést értünk el. Az egymás elleni mérkőzéseink mindkétszer szorosan alakultak, két tökéletes csapat jutott a döntőbe. A korábbi döntőimben teljesen mások voltak a körülmények, az ellenfelek,

ha viszont valóban miattam vesztettem el eddig hat finálét, akkor ideje, hogy mindenki elkezdjen aggódni.

Még az is lehet, hogy én vagyok a megnyert elődöntők világrekordere, ez azonban senkit nem érdekelne, ha erről könyvet írnék. A tavalyi fináléhoz képest egy évvel tapasztaltabbak lettünk, bővült a taktikai repertoárunk, jobban viseljük a nyomást, miközben az értékeinket, a gyorsaságunkat megőriztük.