Bajnokok Ligája

A Ferencváros azzal, hogy már eljutott a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréig, jelentős bevételre tett szert az UEFA-pénzekből, összesen

több mint 370 millió forint (1,14 millió euró) folyt már be a kasszájába.

Most jön azonban “a java” és nem csak amiatt, hogy a Dinamo Zagreb elleni esetleges továbbjutással a magyar bajnok a BL-playoffig (a szlovén Maribor vagy a norvég Rosenborg ellen játszhatnának), illetve az Európa Liga csoportköréig már biztosan eljutna. A szakmailag is komoly sikert ugyanis jelentős összeggel / összegekkel is honorálja az európai szövetség.

Az a csapat, amely a BL rájátszásában részt vesz, automatikusan 5 millió eurós jutalmat kap és ha még el is bukna a csoportkör küszöbén, az EL főtáblája újabb 2,9 millió eurós bevételt jelent, azaz összességében közel 8 millió eurót (több mint 2,5 milliárd forintot) jelentene az FTC-nek, ha bravúrral búcsúztatná a horvátokat.

Ha kieséssel zárulna a horvát klub elleni párharc, a Fradi 300 ezer eurót kapna az EL-playoff-részvételért. A BL-csoportkör pedig további 15,25 millió euróval kecsegtet és ez “csak” a főtáblára jutásért jár…


Európa Liga

A DVSC és a MOL Fehérvár FC számára már biztosan lezárult az idei nemzetközi szereplés a Torino, illetve a Vaduz elleni kieséssel, a Honvéd viszont egyelőre csak papíron búcsúzott el, hiszen megóvta a román Craiova elleni, botrányos körülmények között véget ért (és lezajlott…) visszavágóját.

A három magyar klub összesen 500 ezer eurós bevételt rakhatott eddig a kasszába,

azonban ha a kispestiek javára döntene az UEFA hétfőn, és a harmadik körben is ott lehetnének, a piros-feketéket újabb 280 ezer euróval jutalmazná a szövetség.

BL, EL: Lengyel bíró a Fradi zágrábi selejtezőjén – minden a magyar klubok nemzetközi meccseiről!