A football.ua azzal kezdi beszámolóját, hogy már a mérkőzés elején érezni lehetett a csapatokon a feszültséget, hiszen mindegyik játékos tisztában volt azzal, hogy egy-egy hiba akár végzetes is lehet. A játékosok észrevehetően idegesek voltak, így a támadóharmadban mindkét oldalon sok hibát vétettek.

Kiemelték, hogy a második játékrészt eléggé lomhán kezdte a Dinamo, aminek következtében Tokmac kis híján megszerezte a vezetést, ám ezt követően észhez kaptak a hazaiak és már nem követtek el akkora hibákat, amik által ilyen helyzethez jutott volna a Fradi. Hozzátették, hogy a kijevi vezető gól után már kényelmesen őrizték meg az előnyüket a hazaiak, nem volt szükségük kockázatvállalásra, így végül idegeskedni sem kellett a végén.

A portálnak röviden nyilatkozott a kijeviek ukrán védője, Denis Garmash is.

– Ma számunkra a legfontosabb az eredmény volt. Néha szükség van arra, hogy így hozzunk le egy meccset. Ma nem veszíthettünk, ezért egy védekezőbb taktikát választottunk, ami végül működött is. A vezetőedzőnk ezt a taktikát kérte tőlünk, mi pedig megvalósítottuk – mondta az ukrán játékos.

A sport.ua megemlítette, hogy az első játékrészben többet támadott a Fradi, de nem fejetlenül, valamint hiányzott a játékából a gyorsaság és a váratlan megoldások. A lap beszámolt a tizenegyesgyanús szituációról is, ám nem foglaltak állást, csak annyit írtak, hogy a játékvezető megítélése szerint nem ért büntetőt a kezezés. Kiemelték, hogy az első játékrész második fele is Fradi-fölényt hozott, de többnyire csak szögletekig jutottak a vendégek, “ebben merült ki a kreativitásuk”. Úgy látták, hogy a Dinamo gólja után a Ferencváros már “nem tudott észhez térni”, Rebrov cseréi sem hoztak változást. A játék legfőképpen a középpályán zajlott, helyzetek nélkül, sok küzdelemmel. “Összességében Lucescu csapata hozta az elvárt eredményt és megérdemelten nyert” – zárul az összefoglaló.

A lapnak külön értékelte a mérkőzést az Ukrajnában jól ismert szakember, Vjacseszlav Zakhovailo, aki nem volt elragadtatva attól, amit látott.

– A győzelem végül meglett, de nem tetszett a két csapat által nyújtott játék. Sok volt az idegeskedés, a zavar és az érzelem. Nem volt BL-szintű a találkozó. A Dinamo támadásai megakadtak a magyarok védelmén, de véleményem szerint nem is igazán próbálták meg áttörni azt. Valószínűleg féltek a gyors ellentámadásoktól, és túlságosan óvatosak voltak. Mindenesetre gratulálok a Dinamónak a győzelemhez, reméljük a tavaszra javulni fog a játék.

“A ravasz róka ismét nyert: Lucescu mesteri filozófiája Euro-tavaszt ér a Dinamónak” – olvasható a sportarena.com címlapján. “Budapesten Rebrov bátorsága jutalmat ért, Kijevben a román tréner tapasztalati játszották a főszerepet ” – teszik hozzá. Kritikaként megjegyezték, hogy egy év múlva senki nem fog emlékezni erre a találkozóra, hiszen a szurkolóknak általában az izgalmas meccsek, fantasztikus védések és a gyönyörű gólok maradnak meg, ám ezen a meccsen ezek közül egyik sem volt. A kijevieknek egyetlen dolog volt fontos kedd este, a győzelem, ez pedig össze is jött.